14:26 10.11.2016

Суд знову відклав розгляд справи про події 2 травня

2 хв читати
Суд знову відклав розгляд справи про події 2 травня

Малинівський районний суд Одеси знову відклав розгляд справи про події 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", на цей раз причиною перенесення стала відсутність одного з членів колегії суддів, який не прийшов на засідання через хворобу.

Наступне засідання призначено на 17 листопада.

Як повідомлялося, минулого засідання 28 жовтня суд не зміг провести через неявку деяких обвинувачених та їхніх адвокатів. При цьому суд ухвалив рішення оштрафувати двох "прогульників" - обвинувачуваних, а до одного з них застосувати примусове приведення.

Як повідомлялося, 25 серпня ц.р. суд продовжив засідання за цією справою після тривалої перерви через відпустку суддів. При цьому суд тоді не зміг провести засідання по суті через неявку деяких адвокатів і обвинувачених і зміг розглянути тільки питання продовження терміну тримання під вартою для п'ятьох обвинувачених. Два наступних засідання суд також скасував через неявку деяких адвокатів і обвинувачених. Потім судові засідання тривали без істотного прогресу, ряд засідань скасовувався через неявку обвинувачених і адвокатів.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинуло в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Зокрема, Головне управління МВС України в Одеській області почало кримінальні справи за фактами отримання травм і за фактом загибелі людей в місцях зіткнень проросійських і проукраїнських активістів. Пізніше цими виробництвами зайнялося Головне слідче управління МВС України в Одеській області. Деякі з цих справ вже передано до суду. Найбільш резонансна з них - справа про події на Грецькій площі, де сталися перші зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 осіб, в т.ч. двоє громадян Росії. Всі - представники т.зв. антимайдану.

Крім того, прокуратура Одеської області і Генеральна прокуратура України розслідує діяльність посадових осіб ГУ МВС України в Одеській області та ГУ ДСНС України в Одеській області в ході подій 2 травня.

Відомо також, що досудове слідство у як мінімум одному кримінальному провадженні про події 2 травня веде управління Служби безпеки України в Одеській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА