12:23 11.11.2016

Адвокат Соколовська заявляє про зникнення свідка у справі про вбивство адвоката Грабовського

2 хв читати

Національна поліція України почала розслідування у зв'язку зі зникненням свідка у кримінальній справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського Сергія Федосенко, повідомила колега Ю. Грабовського і С. Федосенко, адвокат Оксана Соколовська.

За її словами, провадження відкрито за статтею Кримінального кодексу про навмисне вбивство. "Дані про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (КК – ІФ) - умисне вбивство", - розповіла О. Соколовська в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За словами адвоката, вона заявила про зникнення свого колишнього помічника С. Федосенка наприкінці жовтня нинішнього року і нагадала, що він був останнім, хто бачив Ю. Грабовського в його офісі у м. Києві. Свідок стверджував, що в офіс адвокат прийшов з невідомим чоловіком.

Як повідомлялося, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Ю. Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова в київському суді. Інформація про загибель Ю. Грабовського з'явилася 25 березня. Того ж дня заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Ю. Грабовського було вбито насильницьким шляхом з дострелюванням з вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області було затримано другого підозрюваного в причетності до вбивства; він вказав на місце вбивства і поховання тіла адвоката.

29 березня А. Матіос оприлюднив відео з матеріалів слідства, на якому Ю. Грабовський заявляє людині за кадром про те, що більше не захищатиме російського військовослужбовця. Після вбивства Ю. Грабовського О. Соколовську, яка захищала інтереси іншого російського військовослужбовця Євгена Єрофєєва, було взято під цілодобову охорону співробітниками Служби безпеки України.

1 квітня тіло Ю. Грабовського було впізнано, 2 квітня його поховали на Лісовому кладовищі в Києві. Наприкінці липня головний військовий прокурор повідомив, що вбивство адвоката розкрито.

25 травня відбулася процедура обміну народного депутата Надії Савченко, яка перебувала в ув’язненні в РФ, на засуджених в Україні росіян Є. Єрофєєва і О. Александрова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА