14:52 11.11.2016

Київ не має наміру подовжувати з "Київенерго" контракт з управління тепломережами

2 хв читати
Київ не має наміру подовжувати з "Київенерго" контракт з управління тепломережами

Влада Києва не має наміру подовжувати концесійну угоду щодо управління столичними тепломережами з ПАТ "Київенерго", повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Тепломережі столиці сьогодні перебувають під управлінням "Київенерго". Концесія завершується наступного року. І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз тривають такі переговори), які можуть узяти мережі в ефективне управління. Це міжнародні компанії, які мають досвід успішної роботи. Будемо шукати найбільш оптимальний варіант, щоб виправити всі недоліки, які були при роботі з "Київенерго", - наведено слова В.Кличка в повідомленні на веб-сайті Київської міської держадміністрації.

При цьому мер зазначив, що тепломережі в місті перебувають у поганому стані, їх ресурс експлуатації вичерпаний, і як наслідок часто відбуваються аварії.

В.Кличко також наголосив, що основою нового концесійного договору з управління тепломережами Києва має стати енергоефективність, модернізація теплового господарства і зниження виробничих затрат, що дозволить в подальшому вплинути на тарифи.

Як повідомлялося з посиланням на генерального директора приватного енергохолдингу "ДТЕК" Максима Тимченка, холдинг, ймовірно, спільно з потенційними західними партнерами зі сфери теплової енергетики і теплопостачання, братиме участь у конкурсі на концесію столичних тепломереж і ТЕЦ, якими нині управляє його компанія "Київенерго", але за умови поліпшення регуляторного середовища.

За словами М.Тимченка, Київська міськдержадміністрація здійснює попередню підготовку до організації можливого концесійного конкурсу за участю Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. "ДТЕК" належить 72,4% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акцією компанії володіє держава.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА