17:56 14.11.2016

Відставка Деканоїдзе зумовлена її особистою втомою через накладення на завдання реформування Нацполіції низки факторів

3 хв читати
Відставка Деканоїдзе зумовлена її особистою втомою через накладення на завдання реформування Нацполіції низки факторів

Відставка керівника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе є наслідком втоми і вичерпання її внутрішнього ресурсу, вважають у парламентській фракції "Блок Петра Порошенка".

"Її ресурс, самої Деканоїдзе, який був при призначенні, вичерпався. Грузія менше, ніж Україна... і реформи, які були в Грузії, відбувалися набагато швидше, ніж в Україні – де це набагато складніше", - сказала заступник голови фракції "Блоку Порошенка" Ірина Луценко журналістам у понеділок у Києві.

Вона зазначила, що реформа поліції відбулася не повністю. На переконання І. Луценка, "технократ Деканоїдзе" виявилася не готова до того, що на покладене на неї завдання реформування правоохоронного відомства накладеться фактор фактичного стану війни в Україні, велика кількість зброї на руках, зубожіння населення.

"Думаю, на таку роботу в таких умовах у неї не вистачило досвіду", - висловила думку політик.

Вона також вважає, що була недостатньою координація між підрозділами Нацполіції на горизонтальному рівні. "Думаю, всі ці фактори призвели до того, що Деканоїдзе відчула втому і вичерпання власного ресурсу", - висловила переконання І. Луценко.

Розповідаючи про призначення нового керівника відомства, вона висловила сподівання на те, що воно відбудеться на конкурсній основі, який буде проведено відкрито і прозоро для громадськості.

Як повідомлялося, 14 листопада голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила про свою відставку і виступила за проведення конкурсу на посаду нового керівника Нацполіції. "У межах своїх повноважень я зробила все, що в моїх силах, щоб всі ці принципи дотримувалися. Я, як і обіцяла, протягом року створила фундамент для розвитку нової Національної поліції, я залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини моєї роботи. Але, на жаль, мої повноваження і воля не були достатніми для різких змін. Моя функція виконана, у зв'язку з чим я заявляю про свою відставку", - сказала вона журналістам у понеділок у Києві.

Х. Деканоїдзе зазначила, що вважає за необхідне в найкоротші терміни провести відкритий конкурс на посаду нового глави Нацполіції. Вона також зазначила, що не бачить першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна новим главою Національної поліції України, оскільки він не є політично незалежним. "Я не вважаю, що Вадим Троян є політично незалежним. Я вважаю, що новий глава Нацполіції має бути обраний на конкурсі", - наголосила Х. Деканоїдзе.

За її словами, за рік роботи на цій посаді неодноразово стикалася з спробами втручання політиків у діяльність Нацполіції, проте не назвала конкретних випадківі не озвучила прізвища політиків. Х. Деканоїдзе лише наголосила, що це неприйнятно. "Я не виносила сміття з хати, але зараз вважаю необхідним звернутися до політиків і чиновників, починаючи від народних депутатів і завершуючи найвищими кабінетами, з проханням і навіть вимогою: відмовитися від втручання в роботу Нацполіції. Не можуть і не повинні призначення в правоохоронних органах узгоджуватися з політиками. І політики не повинні намагатися використовувати сили правопорядку для захисту своїх інтересів", - сказала Х. Деканоїдзе.

Вона наголосила, що без розуміння таких речей Україна буде приречена на нове протистояння між суспільством і владою. На переконання Х. Деканоїдзе, для успішної реалізації реформи Нацполіції в Україні необхідне дотримання трьох принципів: достатнє фінансування і матеріальне забезпечення поліції, реформа органів прокуратури та судів, а також відмова політиків від спроб впливу на дії Нацполіції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА