11:29 15.11.2016

Понад 40 сімей учасників АТО стануть власниками квартир на Дніпропетровщині

2 хв читати
Понад 40 сімей учасників АТО стануть власниками квартир на Дніпропетровщині

Дніпропетровська область отримала з держбюджету 12,8 млн грн на придбання житла для 40 сімей учасників АТО і впродовж року новосілля відсвяткують сім'ї загиблих і тяжкопоранених військовослужбовців, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

"Заради миру в наших будинках військові не шкодують найціннішого - здоров'я і життя. Наш службовий і людський обов'язок - піклуватися про хлопців і їхніх рідних удома. Робимо максимум: реабілітація і оздоровлення, соціальні пільги, різні курси, спортивні змагання, надання землі і, звичайно, власного житла. За останні 2 роки понад 180 сімей військових отримали квартири в Дніпропетровській області. Ще понад 40 сімей стануть власниками житла впродовж року", - розповів у вівторок журналістам В. Резніченко.

Квартири отримають ті, хто втратив на війні близьку людину або має важкі поранення. Сім'ї самі підшукають житло, яке хочуть придбати. Впродовж року вони повинні самостійно підписати договір про купівлю вподобаного житла, а держава компенсує необхідну суму. На це Дніпропетровщині виділили понад 12,8 млн грн державних коштів.

За словами глави ОДА сума, яку отримає кожна з сімей, визначатиметься індивідуально. Її обчислюватимуть за спеціальною формулою, визначеною у відповідній постанові Кабміну. Компенсація залежатиме від складу сім'ї, стану здоров'я її членів, місця проживання. Контролювати процес придбання квартир будуть спеціально створені в містах і районах області комісії, до яких увійдуть соцпрацівники, фахівці з фінансів, капітального будівництва, громадськість.

Як повідомлялося, за два роки в Дніпропетровській області ключі від нового житла отримали понад 180 сімей. Для цього залучали державний, обласний і місцевий бюджети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА