10:30 15.11.2016

Пов'язані з Коломойським, Хомутинніком і Ярославським компанії претендують на придбання ОПЗ

3 хв читати
Пов'язані з Коломойським, Хомутинніком і Ярославським компанії претендують на придбання ОПЗ

ПРАТ "Укрнафтобуріння", в якій на серпень цього року мали інтерес бізнесмен Ігор Коломойський і народний депутат Віталій Хомутиннік, і кіпрська Glenshee Holdings Ltd., яка на червень 2010 року була пов'язана з бізнесменом Олександром Ярославським, претендують на купівлю 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Як повідомляється в "Відомостях ДКЦПФР" у понеділок, обидві компанії мають намір брати участь у приватизаційному конкурсі, запланованому на 14 грудня 2016 року.

Фонд держмайна наразі ніяк не коментує цю інформацію, хоча раніше глава ФДМ Ігор Білоус заявляв про відсутність серед інтересантів українських покупців. Водночас він заявляв, що одним із ризиків для конкурсу залишається судова тяганина із пов'язаним з І. Коломойським ТОВ "Нортіма", яке бореться за визнання переможцем попереднього конкурсу з ОПЗ восени 2009 року. Тоді ФДМ відмовився від продажу ОПЗ, визнавши запропоновану "Нортімою" під час конкурсу ціну в 5 млрд грн заниженою.

Як повідомлялося, початкова ціна продажу ОПЗ на призначеному на грудень цього року конкурсі становить 5,16 млрд грн, крок торгів – 150 млн грн. Звертатися до ФДМ з ініціативою укладення договорів про конфіденційність потенційні покупці можуть до 29 листопада 2016 року. Прийом конкурсної документації та остаточного проекту договору купівлі-продажу завершується 6 грудня.

Згідно з умовами конкурсу, вона може відбутися лише за наявності як мінімум двох учасників, один з яких є іноземним.

Народний депутат Віталій Хомутиннік у серпні цього року повідомив виданню "Новий час", що він на паритетних засадах з Ігорем Коломойським є власником компанією Deripon Commercial Ltd. (Кіпр), якій на кінець 2015 року належало 44,989% акцій ПРАТ "Укрнафтобуріння".

Згідно із системою розкриття інформації НКЦПФР, іншими великими акціонерами "Укрнафтобуриння" на кінець 2015 року були зареєстровані за однією адресою в Лондоні британські Ares Systems Ltd. і Ariana Business Limited з рівними пакетами по 22,4996%, а також JKX Ukraine B. V. (Нідерланди) - 10%.

Власниками Ares Systems і Ariana Business у британських реєстрах зазначені відповідно Viola Blue Ltd. і Provost Promotion Inc., що потрапили в Panama Papers.

За січень-червень 2016 року "Укрнафтобуріння" видобуло 12,21 тис. тонн нафти і газового конденсату, а також 154,07 млн куб. м природного газу.

Компанія в 2015 році збільшила чистий прибуток на 52,5% – до 485 млн грн, її чистий дохід зріс у 2,3 рази – до 2,106 млрд грн.

Компанія Glenshee Holdings Ltd. в системі розкриття інформації НКЦПФР станом на 1 квартал 2011 року була вказана, як власник 92,9243% акцій ПРАТ "Українська металургійна компанія", якій належало 18,5834% акцій Укрсиббанку. У свою чергу Нацбанк на початок липня 2010 року вказував опосередкованим власником цього пакета як Glenshee Holdings Ltd., так і засновника цього банку Олександра Ярославського, свого часу продав контроль у французького банку BNP Paribas.

О. Ярославський є міноритарним акціонером "Укртатнафти", підконтрольної І. Коломойському.

ОПЗ, що перебуває в держвласності випускає хімічну продукцію, займається перевалкою аміаку на морський транспорт.

Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий дохід зріс в 2,1 рази – до 11,195 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА