13:16 15.11.2016

Арешт МФК "Гулівер" є незаконним і на його роботу не вплине

3 хв читати

Накладення арешту на багатофункціональний комплекс (МФК) Gulliver на Спортивній площі, 1 у Печерському районі Києва, є протизаконним і на його роботу не вплине, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник відділу комунікацій МФК "Гулівер" Тетяна Атаджанова.

"Заява генерального прокурора України Юрія Луценка – РЕД.) ніяк не позначиться на роботі багатофункціонального комплексу. Накладення арешту на майно "Три О" (власник МФК "Гулівер" – ІФ), яке не має ніякого відношення ні до банку "Михайлівський", ні до "Екосипану", є грубим порушенням права власності, яке ми, звичайно ж, захищатимемо", - сказала вона.

За її словами, компанія поки що не отримувала офіційних повідомлень, що підтверджують заяву Ю. Луценка, зроблену напередодні в соцмережі Facebook.

"Наразі ніяких офіційних запитів ми не отримували, ситуація з моменту заяви генпрокурора на сторінці в Facebook ніяк не змінилася. Для нас це дійсно було великою несподіванкою. Однак на діяльності ТРЦ і БЦ, в якому зараз працюють понад 5 тис. осіб, це ніяк не позначитьсяя", - сказала Т. Атаджанова.

При цьому вона не виключає, що в разі підтвердження інформації про арешт компанія ТОВ "Три О" звернеться до суду.

"Хочемо спочатку отримати офіційний документ і потім, звичайно ж, захищати в суді і залучати увагу на найвищому рівні", - наголосила Т. Атаджанова.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко у понеділок ввечері написав на своїй сторінці у Facebook, що Шевченківський районний суд Києва у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" наклав арешт на МФК "Гулівер", що належить власнику мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктору Поліщуку.

"Під час розслідування розкрадання банку "Михайлівський" встановлено, що власником банку є ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого є власністю Поліщука В. С. Сьогодні за поданням столичної прокуратури Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення про накладення арешту на власність В. Поліщука - майновий комплекс "Гулівер", - написав Ю. Луценко.

Генпрокурор нагадав, що голова правління банку перебуває під арештом.

НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте наразі бенефіціаром банку в ньому знову числиться В. Поліщук.

Нацбанк зміни власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цієї угоду і не отримував від нових акціонерів документів на спільне придбання значної участі.

ТОВ "Три О" створено в 1995 році.

Компанія є 100-відсотковим власником та інвестором будівництва багатофункціонального комплексу (МФК) Gulliver (раніше "Еспланада") на Спортивній площі, 1 у Печерському районі Києва.

Основними учасниками ТОВ, згідно з даними Єдиного держреєстру на 15 листопада 2016 року, виступають ТОВ "Компанія Мобіл Вест" (40,6%, Київ) "Бадлі Коаст Лімітед" (18%, Віргінські острови), "Подемос" (22%, Лондон, Великобританія), "Левиш Венчерз Лімітед" (9,2%, Віргінські о-ва) і "Хетибер Файненс Лімітед" (10%, Кіпр).

Кінцевим бенефіціарним власником, згідно з Єдиного держреєстру, є В'ячеслав Ігнатенко.

Статутний капітал ТОВ "Три О" на 15 листопада 2016 року становив 23,034 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА