13:44 15.11.2016

Якщо КМДА має намір забрати тепломережі "Київенерго", то отримає у спадок сотні кілометрів зношених труб - Мазурчак

2 хв читати
Якщо КМДА має намір забрати тепломережі "Київенерго", то отримає у спадок сотні кілометрів зношених труб - Мазурчак

Київська влада має не просто забрати тепломережі і теплогенерацію у "Київенерго", а змусити монополіста виконати повну модернізацію та капітальний ремонт об'єктів перед поверненням, заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Як повідомила у вівторок прес-служба партії, О. Мазурчак, коментуючи новину про намір КМДА забрати у "Київенерго" тепломережі, зазначив, що міська влада має чітко розуміти, що теплопостачання від "Київенерго" — це не лишетруби, але і система теплогенерації, в якій на сьогодні дві ТЕЦ і понад півтори сотні котелень.

"Якщо прес-служба КМДА правильно передала гучні заяви Кличка про розірвання контакту з "Київенерго", і він планує забрати тільки тепломережі, то треба розуміти, що місто отримає у спадок сотні кілометрів зношених труб, що працюють на останньому диханні. Тому ми вимагаємо від Кличка, передусім, пояснити, чи не забув він про котельні та ТЕЦ. І як він буде забирати ТЕЦ, які є приватизованими у виробленні електроенергії", — заявив О. Мазурчак.

Крім того, він впевнений, що влада має не просто забрати тепломережі і теплогенерацію у "Київенерго", а змусити монополіста здійснити повну модернізацію та капітальний ремонт об'єктів перед поверненням.

"Якщо забрати все, як є, — без ремонту, місто отримає лише проблеми і витрати, які сплачують кияни. Олігархи аплодують, почувши про плани мера", — зазначив О. Мазурчак.

Також він додав, що партія "Наш край" неодноразово наголошувала, що міська влада завчасно має провести конкурс на обслуговування системи теплопостачання у столиці, щоб у сильних інвесторів був час для підготовки до конкурсу.

О. Мазурчак зазначив, що за 15 років оренди тепломереж "Київенерго" заробляли мільярди гривень на експлуатації комунального майна. "Частина цього заробітку – "зекономлені" на ремонті інфраструктури кошти", — резюмував О. Мазурчак, зазначивши, що стан зношеності тепломереж столиці наближений до критичного і досягає 80%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА