15:25 15.11.2016

ФДМ повідомляє про понад 10 заявок на купівлю ГЕС та інтересантів на УБРР і ОПЗ

2 хв читати
ФДМ повідомляє про понад 10 заявок на купівлю ГЕС та інтересантів на УБРР і ОПЗ

Фонд державного майна повідомляє про високий інтерес інвесторів до приватизації гідроелектростанцій на Південному Бузі та наявності потенційних покупців Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР) та Одеського припортового заводу (ОПЗ).

"Ми вже маємо більше десяти заявок на кожну ГЕС, причому більшість інтересантів - іноземці. Є зацікавлені в купівлі УБРР і ОПЗ", – написав глава ФДМ Ігор Білоус у своєму блозі в Facebook у вівторок.

Він зазначив, що, на відміну від самих заявників, Фонд не має права розголошувати назв компаній, країни їхнього походження та кількість, а також коментувати чиїсь заяви.

В. Білоус наголосив, що ФДМ готує прозорі та відкриті конкурси і чекаємо всіх претендентів, а остаточний список учасників визначать конкурсні комісії.

"Адресна приватизація давно пішла в небуття. Ми ставимо всіх в однакові умови, відповідно до законодавства. Тому для нас що більше заявників - то краще. Конкуренція дає шанс зробити більше кроків і істотно збільшити стартові ціни", – вказав глава Фонду.

Як повідомлялося, ФДМ призначив на 22 і 24 листопада конкурси з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу цілісних майнових комплексів (ЦВК) Костянтинівської та Мігейської гідроелектростанцій (ГЕС), розташованих на річці Південний Буг, за стартовою ціною відповідно 13,761 млн грн і 10,863 млн грн. Кінцевий термін прийому заяв на них – відповідно 14 і 16 листопада.

Конкурс з реалізації 99,9945% акцій УБРР за стартовою ціною 82,827 млн грн заплановано на 30 листопада, а заявки на нього приймаються до 24 листопада.

Продаж 99,567% акцій ОПЗ призначена на 14 грудня 2016 року. Початкова ціна – 5,16 млрд грн, крок торгів – 150 млн грн. Звертатися до ФДМ з ініціативою укладення договорів про конфіденційність потенційні покупці можуть до 29 листопада 2016 року, а прийом конкурсної документації та остаточного проекту договору купівлі-продажу завершується 6 грудня.

ПРАТ "Укрнафтобуріння", в якій на серпень 2016 року мали інтерес бізнесмен Ігор Коломойський і народний депутат Віталій Хомутинник, і кіпрська Glenshee Holdings Ltd., яка на червень 2010 року була пов'язана з бізнесменом Олександром Ярославським, 14 листопада повідомили про те, що претендують на купівлю ОПЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА