20:26 15.11.2016

Мер Львова критикує обшуки в міськраді щодо виділення земділянки під індустріальний парк "Рясне-2"

2 хв читати
Мер Львова критикує обшуки в міськраді щодо виділення земділянки під індустріальний парк "Рясне-2"

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що обшуки, які здійснюють співробітники правоохоронних органів у Львівській міській раді у справі про виділення землі під індустріальний парк "Рясне-2", заважають інвестиційній привабливості України.

"Сьогоднішні дії в міській раді - найкраща відповідь на питання, чому в Україну не йде інвестор", - написав А.Садовий на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вівторок.

Згідно з повідомленням на веб-сайті Генеральної прокуратури України, відомство спільно з Національною поліцією України здійснює досудове розслідування у рамках кримінального провадження щодо можливих неправомірних дій із боку посадових осіб Львівської міськради, які призвели до збитків державі в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Як зазначено в повідомленні, досудове розслідування встановило, що посадові особи Львівської міськради, зловживаючи службовим становищем, уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн попри те, що нормативна грошова оцінка такої землі становила 140 млн грн.

Правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на проведення обшуків приміщення Львівської міськради, офісних приміщень оцінювачів і суб'єкта господарювання, що придбав землю, з метою відшукування оригіналів документів.

Як повідомила журналістам у вівторок начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич, представникам правоохоронних органів у добровільному порядку було передано всі документи, що їх цікавлять, стосовно індустріального парку "Рясне-2", обшук не проводився.

За словами Г.Пайонкевич, представники Генпрокуратури "просили земельні рішення щодо індустріального парку, конкурсні рішення та документи з оцінки землі".

Вона зазначила, що всі запитувані співробітниками Генпрокуратури документи були ухвалені колективно і перебувають у відкритому доступі.

Г.Пайонкевич уточнила, що йдеться про кримінальне провадження за фактом купівлі українською філією нідерландської компанії CTP (один із найбільших європейських девелоперів, четвертий за обсягами європейський оператор) земельної ділянки площею понад 30 га під індустріальний парк.

ТОВ "Сіті Парк Львів", що є філією нідерландської CTP, 16 червня 2015 року було визнане переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку "Рясне-2" у Львові.

Згідно з бізнес-планом, інвестор планує вкласти близько EUR50 млн у будівництво складських логістичних комплексів класу "А" із виробничою площею 100 тис. кв. м, на якій розміститься до 30 компаній. Очікується створення понад 3 тис. робочих місць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА