10:26 16.11.2016

Міністр транспорту Малайзії заявляє, що імена 100 причетних до трагедії з "Боїнгом" буде названо до 2018 р.

2 хв читати
Міністр транспорту Малайзії заявляє, що імена 100 причетних до трагедії з "Боїнгом" буде названо до 2018 р.

Міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай (Liow Tiong Lai) заявив, що наразі ідентифіковано імена 100 підозрюваних, причетних до трагедії з "Боїнгом" "Малайзійських авіаліній" рейсу MH-17 влітку 2014 року, їх буде названо до початку 2018 року.

Як повідомляється на сайті FreeMalaysiaToday.com (FMT News), такі дані міністр озвучив під час обговорення бюджету міністерства на 2017 рік.

За його словами, потрібен певний час, щоб цих підозрюваних викликати для надання свідчень.

"Ми використовуватимемо Міжнародний суд у Нідерландах, щоб притягнути винних до відповідальності. Це займе час, тому що кожного з них буде викликано для надання свідчень", - зазначив міністр.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 було збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля поблизу селища Першотравневе. Цейрайон на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доправлена в Україну з Російської Федерації і, після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, її знову повернули на територію РФ", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА