16:54 16.11.2016

Новинський підозрюється у сприянні викраденню митрополита УПЦ (МП) Драбинка і сприянні перевищенню повноважень правоохоронцями

2 хв читати
Новинський підозрюється у сприянні викраденню митрополита УПЦ (МП) Драбинка і сприянні перевищенню повноважень правоохоронцями

Генпрокуратура України підозрює народного депутата (фракція "Опозиційний блок") в сприянні незаконному позбавленню волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) УПЦ (МП), організованого злочинного групою в складі екс-президента Віктора Януковича, екс-главою МВС Віталієм Захарченком та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка, а також у сприянні в перевищенні влади або службовими повноваженнями співробітником правоохоронного органу.

"Умисні дії Януковича, Новинського, Коряка, Захарченка... призвели до порушення прав та свобод і особистої недоторканності Драбинка, що виявилося в незаконному позбавленні його волі на 175 діб", - сказав генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради у середу в ході розгляду подання Генпрокуратури "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Володимира Владиславовича".

Ю. Луценко уточнив, що підозра про вчинення злочину В.Януковичу підготовлена як "лідеру групи, яка задумала і виконала цей план".

"Народний депутат Новинський умисними діями, які виявилися в сприянні Януковичу, Захарченку, Коряку,... вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу. Крім того, Новинський... вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст.27, ч. 1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу",- сказав генпрокурор.

Частина 5 статті 27 КК України - "Види співучасті", свідчить: спільником є особа, яка порадами, вказівками, наданням засобів чи знарядь або усуненням перешкод сприяла вчиненню злочину іншими співучасниками, а також особа, яка заздалегідь обіцяла приховати злочинця, знаряддя чи засоби вчинення злочину, сліди злочину або предмети, отримані злочинним шляхом, придбати чи збути такі предмети або іншим чином сприяти приховуванню злочину).

Присутній на засіданні комітету В.Новинський заявив, що подання генерального прокурора – це скомпільований набір політичних декларацій.

"Порушена проти мене справа – політично мотивована, повністю сфабрикована і ґрунтується на свідченнях лжесвідків. Його мета – переслідування політичної партії "Опозиційний блок", членом якої я є. Це черговий тиск на опозицію. Ми говоримо правду про події в країні, про збанкрутілу владу, і нас за це переслідують", - переконаний він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА