18:13 16.11.2016

Гриневич планує, що в 2017 р. зарплата вчителів збільшиться

1 хв читати
Гриневич планує, що в 2017 р. зарплата вчителів збільшиться

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що в 2017 році обсяг субвенції на зарплату педагогічних працівників становитиме понад 52 млрд грн, таким чином, зарплата вчителів збільшиться в середньому на 50%.

"Обсяг субвенції на зарплату педпрацівників становитиме понад 52 млрд грн, що на 10,2 млрд грн більше, ніж було заплановано в проекті бюджету на 2017 рік, який подавався на розгляд Верховної Ради України до першого читання", - цитує Л. Гриневич прес-служба Міносвіти в середу.

У повідомленні зазначено, що таким чином зарплата вчителям у 2017 році в середньому збільшиться на 50%, а не на 30%, як було анонсовано раніше.

При цьому розмір підвищених стипендій збільшиться до прожиткового мінімуму, а для залучення талановитої молоді до навчання на гостродефіцитних спеціальностей (вчителі, інженери) пропонується суттєво збільшити базовий розмір стипендії для навчання на цих спеціальностях.

Крім цього, на наступний рік визначена державна субвенція місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами - 209 млн грн.

"Л. Гриневич зазначила, що, незважаючи на те, що сума витрат на 2017 рік на науку також збільшується, вона покриє тільки підвищення зарплат. Наука сьогодні реально потребує фінансових вливань, передусім, для оновлення матеріально-технічної бази наукових установ", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА