10:30 17.11.2016

Реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а переході до трьохрівневого страхування – Розенко

1 хв читати
Реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а переході до трьохрівневого страхування – Розенко

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що пенсійна реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а переході до трирівневої моделі пенсійного страхування, незважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду про підняття пенсійного віку.

"Пенсійна реформа - це не підвищення віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо, "зокрема через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять "на щит" ідею зменшення пенсійного віку та після перемоги на виборах таки зроблять це".

Як приклад П. Розенко навів Польщу, де було прийнято рішення про зниження пенсійного віку з 1 жовтня 2017 року для жінок до 60 років, а для чоловіків – 65 років. "Ось вам, будь ласка, те, про що я говорю постійно, зокрема деяким нашим ліберальним популістам, а також експертам МВФ, які безапеляційно пропонують підняти пенсійний вік в Україні", - написав віце-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА