10:31 17.11.2016

Луценко: Регламентний комітет ВР боїться ухвалювати рішення щодо Новинського

2 хв читати
Луценко: Регламентний комітет ВР боїться ухвалювати рішення щодо Новинського

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що комітет Верховної Ради України з питань регламенту намагається зняти з себе відповідальність за рішення щодо подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності з народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, тому запросили додаткові матеріали.

"Тобто вони не хочуть приймати рішення по суті... і вигадують причини, як перекласти цю проблему на інший орган, щоб самим не приймати рішення... Вони кажуть: дайте нам ще матеріалів, але знаючи, що закон забороняє мені давати ці матеріали. Вони бояться говорити "так", вони бояться говорити "ні" і роблять так, щоб спихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене або порушити КПК, або не отримати відповідь", - сказав Ю.Луценко журналістам у середу після засідання регламентного комітету Ради, де розглядалося подання генпрокурора про зняття депутатської недоторканності з В.Новинського.

Ю. Луценко підкреслив, що очікує від представників комітету переліку документів, які вони хочуть додатково отримати від Генпрокуратури, але діятиме відповідно до закону.

"Вони вимагають від Генпрокуратури того, чого Генпрокуратура робити не має права, оскільки КПК забороняє мені розкривати таємницю досудового слідства",- зазначив генпрокурор.

У середу ввечері Регламентний комітет Верховної Ради відклав ухвалення рішення щодо подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності з нардепів від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. За таке рішення на засіданні комітету в середу в Києві одноголосно проголосували всі його члени. Вони аргументували таке рішення тим, що Генпрокуратура України і генпрокурор Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі виниклі у парламентаріїв питання, через що комітет звертається до Генпрокуратури з проханням якнайшвидше надати додаткові матеріали, після чого комітет і ухвалить рішення.

Комітет підготує найближчим часом перелік документів, які має надати Генпрокуратура, і після їх отримання має намір чимшвидше провести нове засідання з поданням щодо зняття недоторканності з В. Новинського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА