16:42 17.11.2016

Fitch підвищило рейтинги "Кернела" і МХП до "B-" слідом за суверенним

2 хв читати
Fitch підвищило рейтинги "Кернела" і МХП до "B-" слідом за суверенним

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) агрохолдингів "Кернел" і МХП в іноземній валюті до рівня "B-" із "CCC", повідомляється в прес-релізі агентства.

Підвищення рейтингів йде за підвищенням довгострокових РДЕ України в іноземній і національній валюті з рівня "CCC" до "B-".

Довгостроковий РДЕ "Кернела" в національній валюті підвищено з рівня "B-" до "B", прогноз "стабільний". Національний довгостроковий рейтинг підтверджено на рівні "AA+(ukr) ", прогноз "стабільний".

РДЕ "Кернела" в національній валюті на один рівень вище РДЕ, що відображає обмежену залежність компанії від української банківської системи. На думку Fitch, помірна залежність компанії від операційного середовища в країні не впливає негативно на її показники.

Довгостроковий РДЕ компанії МХП у національній валюті підвищено з рівня "CCC" до "B-", прогноз "негативний". Пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті підвищено з рівня "CCC" до "B-", рейтинг зворотності активів "RR4".

Згідно з повідомленням, "негативний" прогноз відображає слабку позицію ліквідності у МХП, високий валютний ризик і ризик рефінансування у компанії, невеликий запас міцності за ковенантом щодо левериджу в документації за її єврооблігаціями й помірно агресивну фінансову політику.

Водночас рейтинги підкріплюються гнучкістю МХП щодо майбутніх дивідендів і капіталовкладень у розширення діяльності, що забезпечує певні можливості для управління вільним грошовим потоком з урахуванням майбутніх погашень боргу.

"І "Кернел", і МХП мають сильні бізнес-профілі для своїх рейтингів, оскільки обидві компанії є лідерами ринку у своїх відповідних секторах. Водночас операційне середовище в Україні, а також ризики ліквідності й рефінансування зумовлюють нижчі рейтинги, ніж у порівнянних міжнародних компаній", - йдеться в прес-релізі.

Різниця в один рівень між РДЕ в національній валюті МХП і "Кернела" зумовлена вищим левериджем, більш значним валютним ризиком і ризиком рефінансування і нижчою часткою експорту у виручці у МХП.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.

"Кернел" - найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА