18:41 17.11.2016

Процес комплектування ЗСУ офіцерським складом оптимізований і віднині відбуватиметься швидше - Міноборони

2 хв читати
Процес комплектування ЗСУ офіцерським складом оптимізований і віднині відбуватиметься швидше - Міноборони

Указ президента України про зміни до положення про проходження громадянами військової служби у Збройних силах країни прискорить і спростить комплектування армії офіцерським складом, зазначає директор департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Олег Яцина.

"Документ передбачає передачу функцій і повноважень від вищих посадових осіб щодо ухвалення кадрових рішень іншим органам військового управління. З іншого боку - посилення контролю та якості роботи органів військового управління. Але найголовніше, передбачається значне прискорення й оперативність в ухваленні кадрових рішень під час комплектування ЗСУ", - сказав О.Яцина на брифінгу в Києві в четвер і нагадав, що глава держави підписав цей указ 14 листопада.

Представник оборонного відомства пояснив, що указ стосується процесу прийняття на військову службу осіб офіцерського складу, і це право вже передане 20 посадовим особам.

"Раніше ці рішення підписував міністр оборони. Уся робота була зосереджена в Києві, документи з комісаріатів надходили сюди поштою, бандеролями, це ускладнювало роботу. Офіцери по кілька місяців чекали на ухвалення рішень... тепер ці функції передано", - сказав О.Яцина.

За його словами, функції вже передано, зокрема, першому заступнику міністра оборони, начальнику Генерального штабу ЗСУ, його першому заступнику, командувачам видами ЗСУ, командувачам оперативного командування.

О.Яцина поінформував, що в 2016 р. на військову службу було прийнято понад 3,9 тис. осіб офіцерського складу і ще 200 пакетів документів нині в роботі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА