20:10 17.11.2016

Генпрокуратура зупинила досудове слідство проти Януковича, Ставицького, Клюєва і Пшонки, мотивуючи перебуванням їх у розшуку, стверджує нардеп Сотник

2 хв читати

Генеральна прокуратура України зупинила досудове слідство в кримінальних провадженнях, відкритих стосовно екс-президента України Віктора Януковича та деяких інших колишніх високопоставлених чиновників, мотивуючи це тим, що ці особи нині перебувають у розшуку, заявляє народний депутат фракції "Самопоміч" Олена Сотник.

За її словами, йдеться про екс-нардепа Олексія Азарова (син екс-прем'єра Миколи Азарова), екс-міністра юстиції Олену Лукаш, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, екс-голову адміністрації президента Андрія Клюєва, екс-генпрокурора Віктора Пшонку, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

"Генеральна прокуратура зупинила досудове слідство в кримінальних провадження щодо Януковича В. Ф., Азарова О. М., Лукаш О. Л., Ставицького Е. А., Клюєва А. П., Пшонки В. П., Захарченка В. Ю. та багатьох інших не менш "гідних" осіб. А обґрунтовує це тим, що проводить розшук цих осіб", - написала О.Сотник на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Парламентар наголосила, що саме для таких випадків - коли підозрюваний переховується від слідства та суду - в кримінальному процесі було передбачено інститут заочного провадження, який не потребує присутності підозрюваних.

"Насправді така ситуація означає, що Генпрокуратура зможе поновити розслідування лише після того, як "знайде" Януковича, Азарова та Пшонку й інших. "Злочинна влада" може спати спокійно", - резюмувала О.Сотник.

На підтвердження цього вона також навела ситуацію навколо народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського. "Саботаж щодо зняття недоторканності з Новинського - це просто один із символів того, що ніхто не збирається карати "злочинну владу", - написала О.Сотник.

Як повідомлялося, 17 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав ухвалення рішення щодо подання генерального прокурора України про зняття депутатської недоторканності з В.Новинського, аргументувавши тим, що Генпрокуратура і глава цього відомства Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі поставлені парламентарями запитання. У зв'язку з цим комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, після чого й буде ухвалено рішення.

Після засідання комітету Ю.Луценко в коментарі журналістам заявив: "Вони вимагають від Генпрокуратури те, чого Генпрокуратура робити не має права, оскільки КПК забороняє мені розкривати таємницю досудового слідства". При цьому він повідомив, що очікує від представників комітету переліку документів, які вони хочуть додатково отримати від Генпрокуратури, але діятиме згідно із законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА