14:24 18.11.2016

У Киргизії зловили спільника пранкерів, який зателефонував Порошенку від імені Атамбаєва

2 хв читати
У Киргизії зловили спільника пранкерів, який зателефонував Порошенку від імені Атамбаєва

У Киргизії затримано громадянина республіки, який був у контакті з пранкерами, організував телефонна розмова від нібито імені президента країни Алмазбека Атамбаєва з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомили "Інтерфаксу" в п'ятницю в прес-службі Міністерства закордонних справ Киргизії, правоохоронні органи республіки затримали громадянина Киргизстану, який був у контакті з пранкерами, що організували цю телефонну розмова. Наразі затриманий перебуває під варту до з'ясування слідством всіх обставин справи".

"Раніше між главою МЗС Киргизії Ерланом Абдилдаєвим і міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова. Сторони домовилися провести спільне розслідування, підсумки якого будуть розглянуті під час двосторонньої зустрічі, запланованої "на полях" РМЗС ОБСЄ в Гамбурзі на початку грудня. Лише за підсумками цієї зустрічі можна буде визначити ступінь провини відповідних співробітників з обох боків, мимоволі залучених до інциденту", - зазначили в прес-службі.

На початку листопада на офіційному сайті президента України П. Порошенка з'явилася інформація про телефонну розмову з киргизьким колегою А. Атамбаєвим.

"Співрозмовники відзначили необхідність активізації політичного діалогу на всіх рівнях, а також необхідність посилення торговельно-економічної складової двосторонніх відносин. Зокрема, було наголошено на важливості проведення чергового засідання спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співробітництва", - зазначалося в повідомленні прес-служби глави України.

Крім того, вона стверджувала, що П. Порошенко і А. Атамбаєв обговорили шляхи подолання проблем, що виникли з поставками української продукції в Киргизії через обмеження Росією транзиту українських товарів, а також можливі альтернативні маршрути перевезень.

Також, за даними прес-служби, значна увага також приділялася взаємодії між Україною і Киргизією в рамках міжнародних організацій, насамперед в ООН.

В апараті президента Киргизії спростували це повідомлення. Завідувач відділу зовнішньої політики, заступник керівника апарату президента Киргизії Сапар Ісаков повідомляв "Інтерфаксу", що ця інформація недостовірна. "Можливо, українського лідера хтось розіграв", - сказав він.

Напередодні пранкери опублікували в соцмережах аудіозапис бесіди з П. Порошенка та його розшифровку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА