19:11 18.11.2016

Тарута надав НАБУ пояснення стосовно глави Нацбанку

1 хв читати
Тарута надав НАБУ пояснення стосовно глави Нацбанку

Народний депутат України Сергій Тарута (позафракційний) у п'ятницю передав до Національного антикорупційного бюро дані стосовно порушень главою Національного банку України Валерією Гонтаревою під час заповнення електронної декларації, НАБУ обіцяє перевірити ці відомості.

Після надання пояснень у НАБУ С.Тарута розповів журналістам, що згідно з переданими ним до бюро даними, "під час заповнення декларації В.Гонтарева втаїла факт конфлікту інтересів, не зазначила багатомільйонної заборгованості перед нею компанії ICU, що володіє банком "Авангард", і не сплатила податків з усієї суми операції з продажу акцій ICU, як того вимагає українське законодавство".

За його словами, найближчим часом НАБУ визначить підслідність фактів, зазначених у доповіді С.Тарути "Гонтарева. Загроза національній безпеці". У справі буде допитано свідків, анонімність яких буде збережено згідно з процедурою захисту свідків.

Він також зазначив, що, окрім декларації В.Гонтаревої, буде проведено розслідування щодо змісту декларації її заступника Катерини Рожкової.

С.Тарута - ініціатор кампанії з відставки нинішньої глави НБУ. Він - автор брошури "Гонтарева. Загроза економічній безпеці України", яку було презентовано в жовтні у Вашингтоні. Він також один з ідеологів подання до НАБУ заяви про вчинення В.Гонтаревою кримінального злочину, яку підписали 35 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА