19:57 18.11.2016

Кабмін затвердив план заходів із нагоди Дня гідності та свободи: відбудуться виставки, вечори, лекції та дискусії

2 хв читати
Кабмін затвердив план заходів із нагоди Дня гідності та свободи: відбудуться виставки, вечори, лекції та дискусії

Кабінет Міністрів на засіданні в п'ятницю затвердив план заходів із підготовки та святкування Дня гідності та свободи, який відзначається 21 листопада.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, згідно із затвердженим планом, 21 листопада в Києві та інших населених пунктах країни відбудуться меморіальні, урочисті та культурні заходи за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, учасників революційних подій в Україні у 2004-му, 2013-2014 рр., учасників антитерористичної операції на сході України, представників громадських об'єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства.

Протягом листопада-грудня буде проведено круглі столи, лекції та дискусії про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися в листопаді 2013 - лютому 2014 року. Також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші культурні заходи із вшанування учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні. Український інститут національної пам'яті підготує і представить мультимедійний інформаційно-виставковий проект "Відважні: наші герої".

У Києві на місцях, де відбувалися основні події 2013-2014 рр., буде встановлено систему інформаційно-навігаційних стендів "Місцями Революції гідності".

"Передбачається вжити заходів щодо невідкладного вирішення в установленому порядку питань, пов'язаних із забезпеченням діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності", - йдеться в повідомленні.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть пам'ятні заходи із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.

Державне свято День гідності та свободи відзначається в Україні щорічно 21 листопада на честь початку двох революцій - Помаранчевої революції (2004) та Революції гідності (2013-2014).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА