15:10 19.11.2016

Один український військовий поранений у зоні АТО за добу

3 хв читати
Один український військовий поранений у зоні АТО за добу

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу один український військовослужбовець дістав поранень, загиблих немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За добу внаслідок активних бойових дій жоден український військовий не загинув, один військовий був поранений у Донецькій області в н. п. Троїцьке під час обстрілу", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

За словами А.Лисенка, на луганському напрямку зафіксовано 9 обстрілів, 1 із них – з важкого озброєння.

"На луганському напрямку було порушено режим тиші практично на всій лінії фронту, при цьому противник застосовував легке озброєння. Найтриваліші обстріли відбулися у Станиці Луганській. Відзначимо, що там ворог задіяв снайперів", - повідомив він.

На донецькому напрямку зафіксовано 6 ворожих обстрілів, половина - з важкого озброєння. Бойові дії велися в Луганському, Авдіївці та її околицях. "На обох кордонах сталася низка ворожих мінометних обстрілів. По наших позиціях було випущено понад 80 мін різного калібру. Українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь", - повідомив спікер Міноборони, наголосивши, що у всіх випадках бойовики порушували режим тиші в темний час доби.

На маріупольському напрямку бойовики більше 4 годин вели обстріл Красногорівки з важкого озброєння: з мінометів і гаубиць, унаслідок чого біля під'їзду будинку була поранена жінка.

На ділянці від Павлополя до Широкиного, за словами спікера Міноборони, ситуація залишається дуже складною. У Широкиному сталося три потужних танкових обстріли українських позицій з боку бойовиків, чого не спостерігалося вже давно. Крім того, ворожі міномети і БМП відкривали вогонь по позиціях українських військових під Докучаєвськом.

Загалом на маріупольському напрямку, за словами А.Лисенка, було зафіксовано 31 обстріл з боку НЗФ, з них 18 - з важкого озброєння.

Також у відповідь на запитання журналіста А.Лисенко повідомив, що українські військові ведуть моніторинг ситуації по всій лінії фронту, зокрема на маріупольському напрямку, і готові оперативно реагувати на можливе нарощування сил ворога на лінії фронту. "Залежно від накопичення сил, можливого підтягування резервів, одразу приймається рішення про застосування додаткових наших сил. Для того, щоб у ворога не було шансів прорвати нашу оборону. Тому будь-які накопичення або спроби порушити режим тиші ми готові зустріти", - сказав спікер Міноборони.

Крім того, у відповідь на запитання журналіста про те, що за інформацією СММ ОБСЄ, українсько-російський кордон перетнули близько 30 тис. осіб "у військовій формі", А.Лисенко повідомив, що така кількість людей, яку українська сторона також фіксує – "це кількість за кілька місяців". За його словами, переміщення людей, пов'язане з доукомплектуванням бойових частин незаконних збройних формувань, "які щодня зазнають втрат" і з ротацією російських військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА