16:24 21.11.2016

Крюківський вагонзавод на початку грудня поставить "Укрзалізниці" перші 50 напіввагонів з 350 од.

2 хв читати
Крюківський вагонзавод на початку грудня поставить "Укрзалізниці" перші 50 напіввагонів з 350 од.

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) на початку грудня планує поставити на адресу ПАТ "Укрзалізниця" першу партію піввагонів з 50 од. в рамках тендерів на постачання до кінця поточного року 350 напіввагонів.

Згідно з повідомленням на сайті КВБЗ, договір на поставку вагонів сторони підписали 18 листопада.

У повідомленні з посиланням на голову правління ПАТ "КВБЗ" Анатолія Шабалу зазначається, що завод зобов'язався виконати договір у строк, тому сподівається, що постачальники комплектувальних, зокрема великого вагонного литва, не підведуть.

"Це перший наш договір з "Укрзалізницею" на поставку вантажних вагонів за останні три роки. Тому це знакова подія і хороше замовлення для підприємства. Ми змогли зберегти виробництво в робочому стані і негайно розпочати виконання завдання", - цитує прес-служба голову наглядової ради ПАТ Володимира Приходька.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня відбулися кілька тендерів на постачання "Укрзалізниці" до кінця поточного року 650 напіввагонів (спочатку передбачалася поставка тисячі вагонів, але українські підприємства не в змозі виготовити таку кількість вагонів до кінця року).

У результаті КВБЗ поставить 350 напіввагонів, ПАТ "Дніпровагонмаш" – 250 од., Попаснянський ВРЗ – 50 піввагонів.

Згідно з інформацією на порталі ProZorro, вартість напіввагонів виробництва КВБЗ – 977,4 тис. грн за один вагон.

За інформацією КВБЗ, напіввагон моделі 12-783 – це універсальний чотиривісний суцільнометалевий вагон зі зварним кузовом збільшеного об'єму (78 кубометрів), з модернізованою візком, що допоможе збільшити міжремонтний пробіг вагонів.

Вагон призначений для перевезення сипучих, пакетованих, штучних вантажів, що не потребують захисту від атмосферних опадів. Вантажопідйомність – 70 тонн. Конструкційна швидкість – 120 кілометрів на годину. Призначений термін служби – 22 роки.

Як повідомлялося, Кременчуцький сталеливарний завод, що простоював з початку грудня, відновлює випуск великого вагонного литва.

КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони).

У 2015 році підприємство знизило випуск вантажних вагонів на 83% - до 410 од.

У липні поточного року за результатами тендерів "Укрзалізниця" уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагону на 303,4 млн грн (зокрема 13 вагонів-трансформерів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА