13:55 22.11.2016

У партії "Соціалісти" вбачають шлях порятунку України в переобранні влади, насамперед парламенту

3 хв читати
У партії "Соціалісти" вбачають шлях порятунку України в переобранні влади, насамперед парламенту

Україні слід змінювати систему влади і проводити дострокові парламентські вибори, вважає голова партії "Соціалісти" Леонід Кожара.

"Мені здається, що нинішня влада зайшла так далеко, що, на жаль, відступити назад вже не зможе. Для того, щоб зберегти країну, треба змінити систему влади. Бажаний для нас шлях – годі вже крові, майданів різних, потрібно йти до дострокових виборів, насамперед парламентських, і спробувати змінити владу", - сказав Л. Кожара на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому він зазначив, що партії "Соціалісти" як ідеологічній партії буде важко змагатися у передвиборчій кампанії "з руйнівним популізмом" інших політичних сил.

За словами лідера партії, Україна не вписується в тенденції світового розвитку, і якщо керівництво країни не перегляне свій курс, вона опиниться на межі колапсу.

"Сьогодні українська влада свідомо закрила очі на те, що вона веде країну в нікуди. У нас немає стратегії нашого внутрішнього та зовнішнього розвитку. На жаль, ми, побігши стрімголов у Європейський Союз, втратили все інше. Я вже не кажу про ринки країн СНД, ми втратили ринки країн Сходу, навіть Латинської Америки. Цей курс безперспективний, ми не вписуємося сьогодні в тенденції світового розвитку, і якщо цей курс не буде переглянуто найближчим часом, то ми можемо говорити, що країна, як єдина економічна, соціальна, політична система, перебуває на межі колапсу", - зазначив Л. Кожара.

Він також розкритикував нинішнє керівництво України, яке на президентських виборах у США робило ставку на Гілларі Клінтон, а не на Дональда Трампа. "При попередніх керівників країни (США - ІФ) завжди вдавалося знайти якийсь баланс між Україною та США – ІФ), зараз нам треба пристосовуватися, але я не бачу змін і не бачу стратегії, як нинішнє керівництво країни підготується до тих змін, коли не буде такої політичної підтримки (як раніше - ІФ)", - зазначив Л. Кожара.

За його прогнозами, за Д. Трампа, швидше за все, будуть переглянуті відносини США з Росією. "І на цьому тлі наша країна під керівництвом нинішньої влади виглядає дуже бідно", - зазначив керівник партії "Соціалісти".

За словами заступника голови партії "Соціалісти" Олексія Плотнікова, "політика МВФ до України буде більш прагматичною і більш реалістичною".

"Швидше за все, міжнародні фінансові інституції будуть виходити з того, що Україну треба підтримувати в такому стані, щоб вона не вимагала надзвичайної допомоги", - сказав він.

На думку О.Плотнікова, виходячи з того, що "світові процеси увійшли в іншу площину", питання внутрішньої економічної політики в Україні має бути у влади на першому плані. Однак, вважає він, уряд Володимира Гройсмана проводить антисоціальну політику, що не сприятиме економічному зростанню.

"Ми критикували і будемо критикувати діяльність владних структур України, передусім щодо соціальної політики", - підкреслив О. Плотніков.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА