17:36 22.11.2016

"Харківобленерго" заявляє про припинення планових ремонтів

2 хв читати
"Харківобленерго" заявляє про припинення планових ремонтів

АК "Харківобленерго" через невиконання міськими комунальними підприємствами "Харківводоканал", "Харківські теплові мережі", "Міськелектротранссервіс" своїх договірних зобов'язань щодо повної оплати електроенергії припиняє планові ремонтні роботи, повідомив прес-секретар енергокомпанії Володимир Скічко.

"Через те, що ми недоотримуємо гроші від цих трьох великих комунальних підприємств-боржників, ми в повному обсязі не можемо розрахуватися з "Енергоринком" за придбану там електроенергію", - сказав В.Скічко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

"Зараз фактично всі гроші з нашого рахунку примусово вилучаються і йдуть на погашення цієї заборгованості. Тому на сьогодні компанія залишилася без коштів для існування. У нас немає грошей на паливо, на матеріали. Ми з сьогоднішнього дня зупинили по факту ремонт й обслуговування наших електричних мереж, і в місті, і в області", - додав він.

За словами представника "Харківобленерго", нині сумарний борг трьох КП перевищив 940 млн грн. Зокрема, заборгованість "Харківводоканалу" становить 740 млн грн (середній рівень розрахунків від початку року - 38%, у листопаді - 28%), "Харківських теплових мереж" - 180 млн грн (середній рівень розрахунків за десять місяців 69%, у листопаді - 8%), "Міськелектротранссервісу" - 24 млн грн.

В.Скічко наголосив, що енергокомпанія подала позов до "Харківводоканалу", проте за клопотанням відповідача суд заборонив відключати КП або обмежувати йому подачу електроенергії до ухвалення рішення. Відключити або обмежити енергоспоживання "Харківських тепломереж" не можна через опалювальний сезон, а "Міськелектротранссервісу" - оскільки є рішення мерії про цілодобовий режим роботи наземного міськелектротранспорту.

Як повідомлялося, 8 вересня в АК "Харківобленерго" повідомили, що сумарний борг за спожиту електроенергію трьох КП ("Міськелектротранссервіс", "Харківські теплові мережі" і "Харківводоканал") на 1 вересня 2016 р. становив 784 млн грн, і якщо ситуація з розрахунками не зміниться на краще, в листопаді може бути введено віялові відключення електрики.

У свою чергу перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов заявив, що вирішення питання погашення боргів комунальних підприємств за спожиту електроенергію неможливе без допомоги держави.

11 жовтня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко заявив про врегулювання ситуації, що виникла через багатомільйонні заборгованості КП "Харківводоканал" і КП "Харківські теплові мережі" перед "Харківобленерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА