11:18 23.11.2016

Україна з 2017 р. приєднається до Плану BEPS щодо боротьби з уникненням оподаткування

2 хв читати
Україна з 2017 р. приєднається до Плану BEPS щодо боротьби з уникненням оподаткування

Україна з 1 січня 2017 року отримає офіційне членство в BEPS (Base erosion and Profit Shifting) - асоціації, яка впроваджує розроблені Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) рекомендації щодо боротьби з уникненням оподаткування.

Як повідомляє Міністерство фінансів України в середу, на завершальному етапі приєднання глава відомства Олександр Данилюк 22 листопада в Парижі передав відповідного листа України генеральному секретарю ОЕСР Хосе Анхелю Гуррії Тревіньо.

"План BEPS являє собою єдині правила гри, які допомагають боротися зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців. Приєднання України до BEPS є позитивним сигналом для інвесторів. Це стимулюватиме міжнародну торгівлю та сприятиме зростанню нашої економіки", - вважає Мінфін.

Відомство уточнює, що приєднання України до BEPS асоціації означає, що країна зобов'язується імплементувати мінімальний стандарт плану, що передбачає чотири кроки: боротьба з податковими зловживаннями, пов'язаними з використанням спеціальних режимів оподаткування; уникнення зловживань при застосуванні податкових конвенцій; розкриття інформації про використання схем агресивного податкового планування та збільшення ефективності механізмів вирішення спорів щодо застосування договорів про уникнення подвійного оподаткування між країнами.

Поява Плану BEPS пов'язана з тим, що на сьогодні багато країн мають суттєві проблеми зі сплатою податків через те, що наявні принципи національного та міжнародного оподаткування мають багато невідповідностей. Зокрема, сучасні правила дають бізнесу забагато можливостей для спекулювання податковими ставками, режимами та статусами в різних країнах, пояснює Мінфін.

У рамках плану розроблено 15 кроків, що покривають різні сфери протидії агресивному податковому плануванню, серед яких: вдосконалення правил трансфертного ціноутворення, запобігання уникненню оподаткування за допомогою міжнародних договорів, оподаткування доходів контрольованих іноземних компаній, обмін інформацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА