12:15 23.11.2016

Україні в грудні доведеться відключити водопостачання непідконтрольних територій Луганської області

2 хв читати
Україні в грудні доведеться відключити водопостачання непідконтрольних територій Луганської області

Україна після 1 грудня буде змушена відключити водопостачання непідконтрольних територій Луганської області, повідомив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

"Забезпечення цивільного населення питною водою - обов'язок держави. Це - гуманітарна складова, яка перебуває під постійним контролем міжнародних організацій. Наші міжнародні партнери постійно надають допомогу у вирішенні цього питання: уряд Швейцарії надає хімічні реагенти та спеціальний пісок, Міжнародний Червоний Хрест сплатив обсяг води для Луганщини, аби забезпечити закачування систем опалення на зимовий період", - розповів Г.Тука на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його словами, в Мінську на засіданнях тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі було досягнуто домовленості про створення українського підприємства, яке здійснюватиме розрахунки за спожиту воду на непідконтрольних територіях. Також українська сторона здійснила ремонт водопроводів, встановила сучасні лічильники, проте зіткнулася з "повним ігноруванням" із боку представників ОРЛО. "Їхні представники просто перестали виходити на зв'язок, відповідати на телефонні дзвінки, не приїхали для отримання електронних ключів від лічильників. В той же час "влада" ОРЛО почала постійно зменшувати заявки на поставки води", - зазначив Г.Тука.

За його словами, представники ОРЛО здійснюють водопостачання на підконтрольні їм території "лише через день протягом трьох годин".

Г.Тука зазначив, що мета таких дій ОРЛО - сіяти ненависть серед місцевого населення до України та звинувачувати Київ у "геноциді російського народу".

"Термін дії домовленості спливає 1 грудня, після чого Україні не залишиться іншого шляху, як відключити водопостачання взагалі", - зазначив Г.Тука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА