13:36 23.11.2016

"ЛЕО" 24 листопада почне відключати від електропостачання бюджетні організації Луганської області

2 хв читати
"ЛЕО" 24 листопада почне відключати від електропостачання бюджетні організації Луганської області

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" з 24 листопада 2016 року почне відключати від електропостачання бюджетні організації та установи області через їхню заборгованість у розмірі понад 15 млн грн, повідомила прес-служба компанії.

"На початку листопада "ЛЕО" вже планувало відключення бюджетників, але, піддавшись на прохання та умовляння чиновників, погодилося почекати. Минуло вже кілька тижнів, але це питання не наблизилося до вирішення. Енергетикам не залишається виходу, як почати знеструмлювати споживачів із бюджетної сфери", - зазначають у компанії.

Першопричиною майбутніх відключень є відсутність механізму оплати бюджетними установами послуг із компенсації перетікань реактивної електроенергії, штрафів, пені та інших додаткових послуг (проведення технічного огляду засобів обліку, пломбування тощо).

У прес-службі зазначають, що вже протягом багатьох місяців "ЛЕО" не отримує значних коштів, які мають спрямовуватися на забезпечення ремонтно-відновних робіт, підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, проведення аварійно-відновних робіт на лініях бойових дій.

В обленерго звернули увагу на те, що компанія неодноразово зверталася до уряду та профільних відомств із проханнями внести зміни до постанови №447 від 6 липня 2016 року, яку було ухвалено для врегулювання питання розрахунків "ЛЕО" і Держказначейства.

Луганська ОДА і "ЛЕО" підготували проекти актів про внесення змін до вищезгаданої постанови. Зокрема, "ЛЕО" направило свій варіант до Міністерства енергетики та вугільної промисловості і до Держказначейства ще 5 вересня.

"Але в уряді досі не змогли визначити механізм оплати заборгованості бюджетних організацій попри те, що заборгованість луганських бюджетників перед "ЛЕО" надалі зростає", - наголошують в обленерго.

Як повідомлялося, економічне становище "ЛЕО" стрімко погіршується, оскільки отримані компанією кошти від споживачів території Луганської області, підконтрольної уряду України (КТ), зараховуються на рахунки держпідприємства "Енергоринок" як плата за електроенергію, поставлену на неконтрольовану територію (НКТ).

Негативна різниця перетікань електроенергії з НКТ Донецької та Луганської областей за січень-жовтень 2016 року становила 1,21 млрд кВт-год, зокрема в жовтні - 0,127 млрд кВт-год. За аналогічний період 2015 року негативна різниця становила 0,522 млрд кВт-год, зокрема в жовтні минулого року - 0,118 млрд кВт-год.

При цьому з липня 2016 року "ЛЕО" позбавлена можливості здійснювати діяльність на НКТ. УВ зв'язку з цим обленерго пропонує обмежити різницю перетікань електроенергії на НКТ до рівня фактичної оплати.

"ЛЕО" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА