17:30 23.11.2016

Мін'юст закликає громадські організації в Україні подавати документи для долучення до нового реєстру

3 хв читати
Мін'юст закликає громадські організації в Україні подавати документи для долучення до нового реєстру

У Міністерстві юстиції України запевняють у готовності в повному обсязі приймати установчі документи від неприбуткових організацій для долучення до реєстру відповідно до змін у податковому законодавстві.

"Ми збільшили години прийому, можливих консультацій, збільшили кількість працівників в управлінні державної реєстрації... Ми готові максимумально здійснити нашу функцію та прийняти документи, щоб встигнути до 1 січня 2017 року", - сказав у середу на прес-конференції в Києві заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві Віталій Сигидин.

Він підкреслив, що наразі з боку територіальних управлінь юстиції "немає ніяких передумов для гальмування процесу внесення необхідних відомостей".

"Об'єктивна проблема, яка зараз існує, – це доволі високий відсоток невнесення відомостей самими громадськими організаціями. Ми сподіваємося на розуміння з боку громадськості, на те, що громадськість буде звертатися. Мін'юст закликає громадські організації негайно вжити всіх необхідних заходів для внесення (інформації) та недопущення колапсу перед новим роком", - сказав В. Сигидин.

Він нагадав, що до закінчення терміну подачі документів від неприбуткових організацій для внесення даних до нового реєстру залишається лише півтора місяця.

Начальник відділу легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві Віталіна Клапцуняк розповіла про зміни, які повинні бути внесені в статут організації, щоб неприбуткові громадські організації не втратили ознаки неприбутковості.

"Перше – це заборона розподілу одержання доходів, прибутку серед засновників та учасників, членів такої організації, крім оплати їх праці... Другий момент, який має бути зафіксований у статуті, – передача активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування в дохід бюджету у разі припинення існування юридичної особи в результаті ліквідації.. Останній момент: доходи і прибуток неприбуткових організацій використовуються лише на фінансування видатків на утримання такої організації", - сказала вона.

За словами В. Клапцуняк, до органу реєстрації, за законодавством, подається заява про держреєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб-підприємців, нотаріально засвідчена копія рішення уповноваженого органу управління юридичною особою, реєстр осіб, які брали участь у засіданні уповноваженого органу з питань внесення змін. Також необхідно подати документ, що підтверджує правомірність ухвалення рішень відповідно до статуту громадських формувань. Крім того, необхідний установчий документ юридичної особи в новій редакції.

До 1 січня 2017 року всі неприбуткові організації повинні привести свої установчі документи у відповідність із вимогами п. 4 ст 133 Податкового кодексу України, оскільки існує ризик втрати ознак неприбутковості та виключення з реєстру неприбуткових організацій. Кабмін своєю постановою затвердив порядок ведення реєстру неприбуткових установ та організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА