18:40 23.11.2016

ОРЛО ігнорує підписання документів для забезпечення водою непідконтрольних Києву територій Луганської області

2 хв читати

Представники ОРЛО блокують домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду на підконтрольних територіях Луганської області, наголошує прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду. Такий механізм необхідний для подальшого безперебійного постачання води жителям всієї Луганської області. Незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРЛО протягом двох місяців не надсилає свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення постачання води", - написала вона на своїй сторінці в Facebook після засідання ТКГ у середу в Мінську.

Як повідомив раніше заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, Україна після 1 грудня буде змушена відключити водопостачання непідконтрольних територій Луганської області.

За його словами, в Мінську на засіданнях Тристоронньої контактної групи була досягнута домовленість про створення українського підприємства, що здійснюватиме розрахунки за спожиту воду на підконтрольних територіях. Також українська сторона здійснила ремонт водопроводів, встановила сучасні лічильники, однак зіткнулася з "повним ігноруванням" з боку представників ОРЛО. "Їхні представники просто перестали виходити на зв'язок, відповідати на телефонні дзвінки, не приїхали для отримання електронних ключів від лічильників. Водночас "влада" ОРЛО почала постійно зменшувати заявки на постачання води", - зазначив Г. Тука.

Він наголосив, що представники ОРЛО здійснюють водопостачання на підконтрольні їм території "тільки через день протягом 3-х годин".

"Термін дії угоди добігає кінця 1-го грудня, після чого Україні не залишиться іншого шляху, як відключити водопостачання взагалі", - сказав Г. Тука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА