09:49 25.11.2016

Мін'юст відмовив НАЗК у реєстрації порядку проведення перевірок декларацій та моніторингу стилю життя чиновників

1 хв читати
Мін'юст відмовив НАЗК у реєстрації порядку проведення перевірок декларацій та моніторингу стилю життя чиновників

Міністерство юстиції відмовило в реєстрації і повернуло Національному агентству із запобігання корупції (НАЗК) на доопрацювання порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та порядок здійснення моніторингу життя такої особи.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства юстиції, причиною такого рішення стали численні зауваження до зазначених документів з боку фахівців міністерства.

Зокрема, серед принципових зауважень - відсутність чітко визначених підстав і принципів проведення перевірок, відсутність термінів початку і тривалості таких дій, відсутність чітко визначених вимог до змісту висновку за результатами перевірки, наявність суперечностей між цими та іншими документами, які раніше були ухвалені НАЗК, тощо.

Крім того, документ не передбачає ніяких вимог до достовірності інформації і джерел її отримання.

"На жаль, у розробці цих систем Міністерство юстиції не було залучене до роботи над вищезгаданими документами ні на стадії розробки, ні на стадії обговорення. Мін'юст укотре підкреслює: такий підхід ускладнює якісне напрацювання документів у розрізі їхньої відповідності вимогам чинного законодавства та встановлення ефективного механізму проведення перевірки ", - сказано в повідомленні.

Відомство вважає, що такі документи доцільно розробляти в публічному відкритому діалозі як з Мін'юстом, так і з представниками громадських організацій, експертних і наукових установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА