10:05 25.11.2016

Відмовивши в реєстрації порядку проведення перевірок декларацій, Мін'юст заблокував роботу НАЗК

2 хв читати
Відмовивши в реєстрації порядку проведення перевірок декларацій, Мін'юст заблокував роботу НАЗК

Відмовивши в реєстрації і повернувши Національному агентству із запобігання корупції (НАЗК) на доопрацювання порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та порядок здійснення моніторингу життя такої особи Міністерство юстиції фактично заблокувало роботу НАЗК, написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

"Хочемо зазначити, що Мін'юст у гонитві за піаром сказав неправду, звинувачуючи Агентство в тому, що фахівці міністерства не були залучені до розробки проектів порядків. Так, 3 листопада ц.р. Нацагентство проводило публічне обговорення проектів порядків, на якому були присутні, в тому числі керівні працівники Мін'юсту (директор департаменту А.Олійнік). Протокол засідання додається. Ми сподівалися почути про "численні зауваження" фахівців Мін'юсту під час цієї професійної дискусії, а не через майже 2 тижні після відправлення проектів у Мін'юст на державну реєстрацію ", - написав Р.Радецький.

Він вважає, що така позиція міністерства не є конструктивною з огляду на важливість документів, про які йдеться, і суспільні очікування від НАЗК щодо перевірки електронних декларації.

"На жаль, змушені констатувати, що Міністерство юстиції фактично заблокувало роботу НАЗК із перевірки декларацій", - зазначив заступник голови НАЗК.

За його словами НАЗК зацікавлене в тому, щоб "якнайшвидше опрацювати" зауваження "Міністерства юстиції, обговорити їх з участю представників громадськості, експертного середовища та ухвалити відповідні рішення на засіданні НАЗК".

При цьому заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що Мін'юст перевіряє всі нормативні акти, які затверджують суб'єкти владних повноважень, і відмовляє в реєстрації, якщо вони не відповідають вимогам законодавства або призводять до порушення прав людини.

"НАЗК не має інституційної пам'яті й тому, можливо, про це на знало. На жаль, колеги з НАЗК вирішили піти шляхом публічного обвинувачення Мін'юсту замість усунення недоліків у затвердженому порядку", - написав заступник голови Мін'юсту.

За його словами, в ситуації, що склалася, міністерство готове надати доступ громадськості до своїх зауважень, чого зазвичай не робить.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА