11:09 25.11.2016

СБУ проводить обшук у бізнес-центрі "Гулівер" у Києві

2 хв читати
СБУ проводить обшук у бізнес-центрі "Гулівер" у Києві

Служба безпеки України проводить слідчі дії в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві в рамках розслідування у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський", повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Обшук проходить відповідно до рішення суду про арешт ТРЦ "Гулівер". Слідчі дії проводяться в офісі "Гулівера" в рамках розслідування кримінальної провадження у справі банку" Михайлівський ", - розповіла О.Гітлянська агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", сам торговий центр працює, але охорона прийняла рішення відключити ліфти. Люди, які працюють у бізнес-центрі, не змогли увійти до будівлі.

Як повідомлялося, НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року присвоїв фінустанові статус проблемного через ризикову діяльність.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте нині бенефіціаром банку в ньому знову числиться В.Поліщук.

Нацбанк зміну власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цю угоду і не отримував від нових акціонерів документи на спільне придбання істотної участі.

Крім того, 13 серпня суд заарештував І.Дорошенка на два місяці і призначив заставу в 137,8 млн грн. Раніше прокуратура Києва повідомила йому про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. І.Дорошенку інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України.

Апеляційний суд Києва 5 вересня підтримав позицію столичної прокуратури і залишив підозрюваного під вартою. 10 жовтня Шевченківський райсуд за клопотанням прокуратури столиці продовжив термін тримання під вартою І.Дорошенка із заставою в 137,8 млн грн.

На початку листопада суд знову залишив І.Дорошенка під вартою до 6 грудня з можливістю внесення застави.

Національна поліція в Києві 22 вересня повідомила, що оголосила Д.Панфілова в розшук.

14 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Шевченківський районний суд м.Києва у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" наклав арешт на власність Віктора Поліщука - офісний центр "Гулівер".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА