12:13 25.11.2016

Стивідор ТІС спростовує інформацію про "російського" власника компанії

3 хв читати
Стивідор ТІС спростовує інформацію про "російського" власника компанії

Найбільша стивідорна компанія ТОВ "Трансінвестсервіс" (ТІС, Одеська обл.) спростовує інформацію про те, що один із співвласників компанії Олексій Федоричев є "російським олігархом".

Як зазначено в заяві компанії на сторінці у Facebook, "ТІС" не належить Олексію Федоричеву, і він не є "російським олігархом". Олексій Федоричев є власником двох терміналів - "ТІС-Зерно" та "ТІС-міндобрива". В інших терміналах він є співінвестором.

"Пан Федоричев виїхав із СРСР в 1987 році, відтоді є громадянином Угорщини і живе в ЄС. Його компанія "Федком" - один з найбільших зернотрейдерів в Європі, що купує зерно в Україні, і продає його по всьому світу", - пояснюється в заяві.

При цьому додається, що "ситуація в нашій країні склалася так, що найменший натяк на російський "слід" у будь-якому бізнесі виправдовує в очах громадськості будь-які дії проти нього. Але у випадку з "ТІС" роздути російський слід не вийде через брак фактів".

При цьому в заяві зазначено, що ТІС продовжує роботу в штатному режимі, незважаючи на слідчі дії.

Щодо фотографії сумки з грошима, яку опублікувала прес-служба Служби безпеки України (СБУ) на офіційному сайті, в ТІС зазначили, що її було зроблено вдома в одного з топ-менеджерів/співвласників компанії.

"Це його особисті кошти, які він, не будучи державним чиновником, цілком має право зберігати де завгодно. Крім того, всі його гроші були задекларовані. А декларації були пред'явлені співробітникам слідства", - підкреслюється в заяві.

Крім того, зазначили до компанії, всупереч закону, СБУ позбавила змоги увійти в приватний будинок нашого топ-менеджера його адвокату. Водночас фотографії звідти служба опублікувала в Інтернеті", - повідомили в прес-службі ТІС, додавши, що сейф, у якому зберігалися ці гроші, правоохоронці відкривали камінням.

Як повідомлялося, СБУ в четвер провела обшуки в офісах групи терміналів "ТІС" і за приватними адресами менеджменту компанії.

Згідно з повідомленням прес-служби СБУ в четвер, слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою в заволодінні $6 млн корабельних зборів.

У прес-службі зазначили, що під час обшуків оперативники вилучили великі суми неврахованої валюти, а також печатки офшорних компаній, правомірність отримання і використання яких встановить слідство.

Раніше в компанії "ТІС" повідомляли, що СБУ проводить вилучення документів з приводу проведення робіт з днопоглиблення, вироблених "ТІС" в 2006-2010 роках. Компанія висловила готовність надати правоохоронним органам документи, що підтверджують законність її діяльності.

Група терміналів ТІС розміщена на березі Малого Аджалицького лиману за 27 км на схід від Одеси. Понад 700 суднозаходів на рік пов'язують ТІС із більш ніж 1,5 тис. портів в усьому світу. Вантажообіг групи за 2014 рік - 25,9 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА