11:10 28.11.2016

Митрополит Драбинко не має наміру покидати Україну, але найближчим часом у нього запланована низка зарубіжних поїздок

3 хв читати

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський, особистий помічник нині покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира (Сабодана) Олександр (Драбинко) заявляє, що не має наміру від'їжджати з України, а інформацію про його начебто плани залишити країну назвав черговим фейком команди народного депутата Вадима Новинського.

"Я не лишив Україну за часів режиму Януковича, коли здавалося, що влада беззаконня всесильна. І тим паче не залишу її сьогодні, коли у нашого народу з'явилася можливість самостійно визначити свою історичну долю та вільно розбудовувати суспільне та державне життя", - написав митрополит на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, священнослужитель стверджує, що 12 березня поточного року озброєні автоматами невідомі пограбували його будинок, вкравши сейф, в якому, зокрема, зберігалися "документи, що становлять безсумнівну цінність для фахівців із новітньої церковної історії".

Він висловив жаль, що черговий фейк "від піар-команди Новинського про те, що я нібито планую "втекти" з України", з'явився в різних виданнях.

Щодо надання свідчень як потерпілого митрополит Олександр (Драбинко) зазначив, що його представник звернувся з клопотанням до Генеральної прокуратури про допит під час закритого судового засідання. "Клопотання було задоволено, і я надав суду всі необхідні свідчення", - додав він.

Священнослужитель також підтвердив, що, окрім поїздок Україною, іноді здійснює "паломництво до Святої Землі, на Святу гору Афон та до інших православних святинь за кордоном".

"Мій графік на найближчі місяці дійсно передбачає декілька поїздок за кордон, у тому числі з метою медичного обстеження. Але не варто мріяти, що я залишу Україну. Запевняю вас: я жив і житиму на своїй рідній землі, землі своїх батьків, землі українського народу, який сьогодні зі зброєю в руках змушений захищати свій державний суверенітет, свою національну гідність і цілісність своїх кордонів", - заявив митрополит.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що до Генпрокуратури України надійшло клопотання представника митрополита про допит потерпілого в судовому засіданні "через існування небезпеки для життя і здоров'я потерпілого та у зв'язку із запланованою тривалою поїздкою останнього за межі України". Слідчий суддя задовольнив клопотання і дозволив провести допит Олександра (Драбинка) 17 листопада під час закритого судового засідання.

Як повідомлялося, 3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook фотокопію подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата В.Новинського.

Згідно з документом, нардепа підозрюють у перевищенні службових повноважень, вчиненому під час незаконного позбавлення волі Олександра Драбинка - особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира (ч. 2 ст. 146. і ч.1 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Сам В.Новинский заявив про політичне підґрунтя кримінальної справи стосовно нього і запевнив, що не боїться зняття депутатської недоторканності.

17 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав ухвалення рішення щодо подання генпрокурора про зняття депутатської недоторканності з нардепа В.Новинського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА