11:32 29.11.2016

Київські бізнесмени перераховували частину прибутку від мережі супермаркетів представникам ДНР

1 хв читати
Київські бізнесмени перераховували частину прибутку від мережі супермаркетів представникам ДНР

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві комерсантів, які вели бізнес на тимчасово окупованій території і фінансували незаконні збройні формування "ДНР".

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що підприємці володіли мережею супермаркетів, частина з яких була розташована на непідконтрольній українській влади території Донецької області.

"Відсоток з прибутку, який приносили магазини, бізнесмени платили незаконним установам терористів", - ззаначено в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання та в офісах зловмисників у центрі Києва співробітники спецслужби вилучили кошти в національній та іноземній валюті, що еквівалентно майже 2 млн грн.

"У ділків виявлено юридичну документацію, мобільні телефони з листуванням щодо координації та узгодження протиправних дій, комп'ютерна техніка з доказами фінансування незаконних збройних формувань т. з. "ДНР", - зазначено в повідомленні.

Оперативники СБУ вилучили у комерсантів документи бухгалтерської звітності, договори, акти виконаних робіт, електронні носії інформації, банківські документи, 14 печаток юридичних фірм, через які здійснювалися нелегальні фінансові операції. У протиправній схемі був задіяний також один із благодійних фондів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА