11:51 29.11.2016

Суд розгляне два позови на заборону нічного продажу алкоголю в столиці

2 хв читати
Суд розгляне два позови на заборону нічного продажу алкоголю в столиці

Окружний адміністративний суд Києва 1 і 7 грудня розгляне два позови до Київської міськради про визнання протиправним та скасування рішення від 22 вересня 2016 року про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці.

Згідно з оголошенням про засідання у муніципальному виданні "Хрещатик", позови подані фізичними особами Денисом Фетисовим та Юлією Котовою.

Як повідомлялося, рішення Київради про обмеження торгівлі спиртним з 23.00 до 10.00 набуло чинності 12 жовтня і потрібне для зниження рівня вуличної злочинності, заявляв керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

"Хочу звернути увагу, що таке рішення є реакцією міста на збільшення рівня вуличної злочинності в середньому на 30% щорічно протягом 2014-2016 рр .. На жаль, в останні роки ми спостерігаємо і тенденцію до зростання кількості легких та середньої тяжкості правопорушень, скоєних під впливом алкоголю", - зазначив він.

Зазначалося також, що дієвість таких заходів підтверджена статистичними даними з інших міст України, які запровадили тимчасові обмеження торгівлі спиртним ще з 2010 року.

"КМДА звертається до суб'єктів господарювання з закликом проявити громадську позицію та дотримуватися рішення Київради № 19/1023 від 22 вересня 2016 року", - закликали в столичній мерії і зазначили, що порушення вимог законодавства щодо реалізації алкогольних виробів тягне за собою для суб'єктів господарювання відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 6,8 тис. грн і може призвести до позбавлення ліцензії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА