14:33 29.11.2016

Клімкін хоче запросити Штайнмайєра і Еро на КПВВ "Золоте", щоб пункт розпочав роботу

2 хв читати
Клімкін хоче запросити Штайнмайєра і Еро на КПВВ "Золоте", щоб пункт розпочав роботу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перед переговорами глав МЗС у "нормандському" форматі в Мінську заявив про готовність запросити колег з Німеччини та Фракції Франка-Вальтера Штайнмайєра і Жана-Марка Еро до заблокованого ОРДЛО з кінця березня 2016 р. контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Золоте" (Луганська обл.), щоб сприяти запуску його роботи.

"Українська сторона висловлює обурення фактом невідкриття КПВВ "Золоте", яке заблоковано з березня 2016 року. Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег Штайнмайєра і Еро, може, хоч так росіяни дадуть відмашку ОРДЛО не знущатися над цивільним населенням і відкрити, нарешті, цей пункт", - написала у вівторок вдень у своїй сторінці на Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Як повідомлялося, зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться у Мінську 29 листопада. Очікується, що участь у ній візьмуть український міністр закордонних справ Павло Клімкін, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, його французький колега Жан-Марк Еро і керівник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що на зустрічі глав МЗС має намір представити український варіант плану з врегулювання ситуації на сході України.

КПВВ "Золоте" в Луганській області повністю обладнане і готове до пропуску людей з 31 березня 2016 року. Ще минулої осені в рамках ТКГ було погоджено його відкриття. Свою згоду дали всі сторони консультацій. Цей пункт пропуску розрахований на перетин 2 тис. машин та 5 тис. пішоходів щодня.

На засіданні ТКГ у Мінську 9 листопада було доручено здійснити відкриття КПВВ "Золоте" до 23 листопада.

Вранці 23 листопада співробітники Державної прикордонної служби України розпочали оформлення людей і транспортних засобів, які перетинають лінію розмежування сторін у Луганській області через КПВВ "Золоте". Однак бойовики "ЛНР" зі свого боку не здійснювали пропуск осіб та транспортних засобів, у результаті чого рух так і не відновився.

Тристороння контактна група на засіданні 23 листопада попередньо домовилася про відкриття КПВВ "Золоте" до 10 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА