11:16 30.11.2016

Луценко призначив керівником Генінспекції Генпрокуратури Володимира Уварова

2 хв читати
Луценко призначив керівником Генінспекції Генпрокуратури Володимира Уварова

Генеральний прокурор України Юрій Луценко призначив керівником Генеральної інспекції Генпрокуратури екс-голову Миколаївського облуправління МВС Володимира Уварова.

"Зараз у присутності преси генеральний прокурор Юрій Луценко підписує наказ про призначення керівника Генеральної інспекції Володимира Уварова, який з 1 грудня виконуватиме свої обов'язки", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook у середу.

Як поінформувала пізніше прес-служба Генеральної прокуратури України, Ю.Луценко розповів журналістам, що вже до кінця грудня 2016 року має бути сформовано повний склад Генеральної інспекції. "88 працівників Генеральної інспекції мають із 1 січня розпочати те, що від нас очікує дуже давно суспільство - це рішучий наступ", - сказав він.

Генпрокурор нагадав, що Генінспекція створюється за зразком США, а його радник - колишній федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США Богдан Витвицький брав участь у процесі конкурсного відбору й у створенні з нуля нового підрозділу Генпрокуратури.

Ю.Луценко додав, що В.Уваров призначається на посаду на три місяці, а у разі ефективності його роботи з ним буде укладено 5-річний контракт.

Володимир Уваров подякував за підтримку і надану довіру.

Як повідомлялося, 15 листопада комісія з відбору кандидатів на адміністративні посади прокурорів і слідчих Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України прийняла рішення рекомендувати генеральному прокурору для призначення керівником Генінспекції екс-голову Миколаївського облуправління МВС В.Уварова.

В.Уваров є професором кафедри кримінального процесу в Дніпровському університеті внутрішніх справ. Раніше очолював Миколаївське обласне управління МВС, коли відомством керував нинішній генпрокурор Юрій Луценко, до того керував міліцією Дніпровського району м. Дніпродзержинська і міліцією усього м. Дніпродзержинська (нині - Кам’янське) Дніпропетровської області, а також був заступником голови Дніпропетровського облуправління міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА