11:34 01.12.2016

ПС ЗСУ заздалегідь повідомили про переміщення лінії небезпечних зон у зв'язку з проведенням ракетних запусків в акваторії Чорного моря

2 хв читати
ПС ЗСУ заздалегідь повідомили про переміщення лінії небезпечних зон у зв'язку з проведенням ракетних запусків в акваторії Чорного моря

Командування Повітряних сил Збройних сил України підтвердило, що заздалегідь попередило про зміщення лінії небезпечної зони у зв'язку з виконання запусків зенітних керованих ракет у північно-західній частині акваторії Чорного моря у бік її зменшення.

"Вступили в завершальну фазу контрольні льотні випробування, що почалися 28 листопада 2016 року на полігоні в Херсонській області. Виконання практичних пусків зенітних керованих ракет відбудеться 1 та 2 грудня 2016 року. В рамках підготовки до їх здійснення командування Повітряних Сил Збройних сил України уточнить розміри небезпечної зони виконання запусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря у бік її зменшення", - сказано в повідомленні на сторінці у Facebook Повітряних сил ЗСУ.

Так, межа східноъ частини зазначеної зони проходить у 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму, безпосереднє місце проведення запусків на відстані 90 км, що повністю виключає будь-яку загрозу для жителів півострова.

Відповідне повідомлення командування ПС ЗСУ направило 29 листопада.

"Уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі з відповідними координатами (WGS-84). Визначено час і висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки та авіаційні оповіщення до Украероцентру (29 листопада 2016 року)", - зазначено в повідомленні.

Наголошується, що вжитл всіх заходів безпеки для проведення практичної фази випробувань.

"Будь-які спроби втручання і звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об'єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет здійснюється з метою виключення провокації", - зазначено в заяві ПС ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА