19:07 01.12.2016

АП про заяву Онищенка: Його очікують в Україні правоохоронці разом із його "компроматом"

1 хв читати

В Адміністрації президента заявили, що на Олександра Онищенка чекають в Україні правоохоронні органи, яким він зможе розповісти всю наявну інформацію.

"О.Онищенка з усім його "компроматом" очікують в Україні правоохоронні органи, зокрема Національне антикорупційне бюро України, Генпрокуратура, СБУ. З розпростертими обіймами", - йдеться у відповіді прес-служби АП на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу у рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

1 грудня керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив про початок досудового слідства стосовно О.Онищенка за ознаками державної зради, оскільки той погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні та "готує масовану інформаційну атаку на владу у рамках стратегії, погодженої з російською стороною".

У свою чергу О.Онищенко спростував інформацію про наявність у нього паспорта громадянина РФ, заявив, що перебуває "в Європі" і що 29 листопада передав спецслужбам США компромат на президента Петра Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА