16:37 02.12.2016

Шуляк стверджує, що йому телефонував чоловік, який назвався Віталієм Кличком, і запропонував перейти на бік протестувальників

2 хв читати
Шуляк стверджує, що йому телефонував чоловік, який назвався Віталієм Кличком, і запропонував перейти на бік протестувальників

Колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк стверджує, що чоловік, який представився лідером партії "УДАР" (нинішній мер Києва) Віталієм Кличком, пропонував йому перейти на бік протестувальників під час Майдану.

"На початку лютого (2014 року – ІФ) був дзвінок і невідомий представився особисто Віталієм Кличком. По голосу я можу сказати, що він був схожий на нього. Він сказав, що всі мене знають як порядного, сумлінного офіцера і що я знаю, які відбуваються події, і як я дивлюся на те, щоб приєднатися разом із підлеглими мені підрозділами до акцій протесту", - сказав він під час допиту в Святошинському районному суді Києва в режимі відеоконференції в п'ятницю з Ростовського обласного суду РФ.

За його словами, було сказано, що в такому разі С. Шуляк не буде "ображений матеріально" і продовжуватиме службу.

У відповідь на це екс-командувач ВВ сказав, що якщо його вважають сумлінним офіцером, то йому навіть не можна пропонувати зрадити своїй державі.

С. Шуляк наголосив, що потім було сказано, що "все одно ви нічого не зробите" і якщо він не хоче підтримати Майдан, то як він дивиться на те, щоб просто не протидіяти і усунутися від виконання службових обов'язків аж до того, щоб виїхати з країни.

За словами екс-командувача, він також відкинув таку пропозицію.

"Навздогін мені також було сказано, що неприйняття цього пропозиції в майбутньому обернеться для мене дуже важкими наслідками і що "ви не уявляєте навіть, проти яких людей ви зараз йдете", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА