16:55 02.12.2016

Мінсоцполітики ініціює перехід до обліку лише страхового стажу при виході на пенсію і можливість доплати з 2021 р.

2 хв читати
Мінсоцполітики ініціює перехід до обліку лише страхового стажу при виході на пенсію і можливість доплати з 2021 р.

Міністерство соціальної політики України має намір ініціювати перехід до обліку страхового стажу при виході на пенсію і можливість доплати за відсутні роки страхового стажу з 1 січня 2021 року, а на реалізацію цієї реформи необхідно 50 млрд грн.

"З 1 січня 2021 я пропоную враховувати лише справжній страховий стаж. Тобто підтверджений у нашій базі даних, стаж, відстежується, нагадую, з 1 липня 2000 року", - цитує міністра соціальної політики Андрія Реву прес-служба міністерства в п'ятницю.

За його словами, для виходу на пенсію в 60 років у людини має бути 20 років страхового стажу: за період з 1 липня 2000 року до 31 грудня 2020 року. І загальний стаж (з урахуванням періодів до 1 липня 2000 року) для чоловіків має становити 35 років, для жінок - 30 років.

Якщо ж у людини немає повного страхового стажу, тоді, на думку міністра, за умови, що у людини більше 15-ти, але менш як 20 років стажу, він піде на пенсію в 63 роки. Якщо менше 15 років стажу - в 65 років.

При цьому розглядається можливість введення доплати страхових внесків.

"Скажімо, 1 січня 2021 року у вас не вистачає 10 років страхового стажу. Значить, вам необхідно доплатити внески за 120 місяців і отримати свій страховий стаж. Припустимо, з січня 2017 мінімальна заробітна плата зросла до 3,2 тис. гривень. Єдиний соціальний внесок - 22% буде становити 704 гривні на місяць. 120 місяців вийде близько 84 тис. 480 грн. Заплати - і виходь на пенсію в 60 років", - йдеться в повідомленні з посиланням на А. Реву.

З 26 млн осіб працездатного населення офіційно працюють 16 млн осіб, а внески сплачують лише 10 млн працюючих, з них 4 мільйона платять з мінімальної зарплати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА