10:44 05.12.2016

Керівники України привітали волонтерів

2 хв читати
Керівники України привітали волонтерів

Президент України Петро Порошенко звернувся до українських волонтерів із привітанням з нагоди Міжнародного дня волонтера, який відзначають у світі 5 грудня.

"Мені надзвичайно приємно привітати всіх, хто за покликом серця, за своїм моральним обов’язком йде на допомогу іншим", - йдеться у привітанні П.Порошенка, оприлюдненому на сайті глави держави в понеділок.

Президент зазначає, що вже кілька років поспіль волонтери надихають й окриляють на життєствердні зміни в суспільстві. "Саме під час Революції гідності й російської агресії зародилась та набувала нових форм волонтерська діяльність в Україні. Завдяки вам захисники територіальної цілісності та незалежності нашої держави відчувають турботу та опіку", - зазначає П.Порошенко.

За його словами, справжній патріотизм, щире почуття обов'язку, прагнення до свободи та демократії, емпатія та небайдужість - "це ті риси, які забезпечили вам довіру й повагу наших співвітчизників".

"Переконаний, що разом ми побудуємо процвітаючу Україну, тому що ваша сила духу й незламний характер є тому запорукою. Бажаю вам і вашим сім'ям міцного здоров'я, благополуччя, миру й добра", - йдеться в привітанні.

Привітав українських волонтерів із нагоди свята і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. За його словами, значення волонтерського руху, який набув в Україні рекордних масштабів за останні три роки і фактично став фундаментом громадянського суспільства, неможливо переоцінити.

"Ви були на передовій серед небайдужих громадян, які допомагали учасникам Революції гідності. Завдяки вашій цілодобовій праці тієї суворої зими в наметах Майдану було тепло, сотні тисяч людей були нагодовані та отримали теплий одяг", - йдеться у привітанні О.Турчинова, оприлюдненому на сайті РНБО України.

Водночас він зазначає, що особливо масштабно та значимо проявив себе волонтерський рух в Україні, коли розпочалась війна.

"Своєю жертовною працею вони разом з добровольцями рятували країну у 2014-му році, поки українська армія повставала з руїн. Громадянське суспільство проявило вражаючу здатність до консолідації і мобілізації, взявши на себе розв’язання найгостріших проблем військових, біженців з окупованих територій, а також звільнення полонених", - йдеться в привітанні О.Турчинова.

Секретар РНБО України наголошує, що високий рівень довіри суспільства є найкращою оцінкою діяльності волонтерів, які взяли на себе відповідальність за майбутнє держави.

"Дякую вам за щоденну жертовність, неоціненний внесок у відродження Збройних сил і підтримку наших військових та піклування про знедолених! Витримки вам, наснаги, міцного здоров'я", - побажав О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА