11:54 05.12.2016

У Княжичах загинуло шестеро правоохоронців

3 хв читати
У Княжичах загинуло шестеро правоохоронців

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що внаслідок перестрілки між працівниками правоохоронних органів у с. Княжичі Броварського району Київської області в ніч на неділю загинуло шестеро співробітників різних структурних підрозділів Нацполіції України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це А.Парубій заявив у понеділок уранці в Києві, відкриваючи погоджувальну раду лідерів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України.

"Шановні колеги, в ніч із суботи на неділю сталася страшна трагедія: у с. Княжичі Броварського району на Київщині загинули шість правоохоронців", - заявив А.Парубій, відкриваючи засідання ради.

Спікер парламенту висловив співчуття рідним і близьким загиблих. При цьому він не уточнив якихось подробиць загибелі шостого правоохоронця.

Як повідомлялося, в неділю вранці народний депутат України (фракція "Народний фронт"), радник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що під час спецоперації Нацполіції України та спецпідрозділу КОРД із затримання грабіжників у с. Княжичі на Київщині через непередбачені обставини сталася перестрілка зі співробітниками Державної служби охорони (ДСО).

За його даними, які пізніше підтвердила прес-служба МВС і Нацполіції України, під час перестрілки загинуло п’ятеро людей, зокрема двоє працівників ДСО, двоє поліцейських розвідників і працівник спецпідрозділу КОРД.

На брифінгу для ЗМІ в неділю вдень у Києві директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що розслідування перестрілки курируватиме Генеральна прокуратура України. За його словами, в Нацполіції України, а також у МВС буде проведено службові розслідування цієї події, і всі результати цього службового розслідування і перевірки буде надано прокуратурі для адекватної правової оцінки.

Водночас про начебто смерть шостого правоохоронця в неділю вдень написав тележурналіст Костянтин Стогній, який наприкінці березня 2015 р. став міністром внутрішніх справ і надзвичайних ситуацій в очолюваному екс-регіоналом Борисом Колесніковим опозиційному уряді.

"Щойно "Надзвичайним новинам" (телепередача, яку веде К.Стогній - ІФ) повідомили, що у Броварській лікарні помер 6 (!) поліцейський... Немає слів... Виїхали до лікарні", - написав він у коментарях до власної публікації на сторінці у Facebook у неділю вдень.

Близько 17:00 неділі там само К.Стогній написав із цього приводу: "У Броварській лікарні на камеру "Надзвичайним новинам" говорять, що помер не шостий, а п'ятий поліцейський. Не на камеру - що загиблих шість".

Водночас прес-секретар ГУ Нацполіції України в Київській області Микола Жукович, перебуваючи на місці події в неділю вдень у коментарі для ЗМІ повідомив, що у поліції області немає інформації про загибель шостого поліцейського внаслідок перестрілки в Княжичах.

"У поліції Київської області немає такої інформації, що шість осіб загинули. Усі загинули дорогою до лікарні, один уже безпосередньо в лікарні. П’ять людей зараз у нас трупи", - сказав М.Жукович під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна". Він уточнив, що поранених більше немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА