13:35 05.12.2016

Суд замінив екс-голові правління банку "Михайлівський" тримання під вартою на домашній арешт

2 хв читати
Суд замінив екс-голові правління банку "Михайлівський" тримання під вартою на домашній арешт

Шевченківський районний суд Києва 3 грудня прийняв рішення пом'якшити запобіжний захід екс-голові банку "Михайлівський" Ігорю Дорошенку, замінивши тримання під вартою на домашній арешт.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook його адвокат Ростислав Кравець.

"Тримання під вартою замінили на домашній арешт... Сподіваюся, прокуратура зі слідством поспішно не придумуватиме нової підозри", - написав він у суботу ввечері, коментуючи підсумки судового засідання.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва постановою від 8 листопада 2016 року продовжив термін тримання під вартою до 6 грудня 2016 року з одночасним визначенням застави у розмірі 137 млн 800 тис. грн І.Дорошенку, залишивши подані стороною захисту апеляційні скарги без задоволення.

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року голова правління банку "Михайлівський" І.Дорошенко залишив свою посаду. Виконувачем обов’язків із 20 травня призначено його заступника Денис Панфілова.

Уже 23 травня Національний банк України 23 травня відніс ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і звинуватив його у здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк "Михайлівський було визнано проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого НБУ вів роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

Згідно з повідомленням регулятора, 20 травня 2016 року І.Дорошенко повідомив, що залишив посаду, і цього ж дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даних.

13 серпня суд заарештував І.Дорошенка на два місяці та призначив заставу в 137,8 млн грн. Раніше прокуратура Києва повідомила йому про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів і доведення банку до неплатоспроможності. І.Дорошенку інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України.

5 вересня Апеляційний суд Києва підтримав позицію столичної прокуратури та залишив підозрюваного під вартою. 10 жовтня Шевченківський райсуд за клопотанням прокуратури столиці продовжив термін тримання під вартою І.Дорошенку із заставою в 137,8 млн грн.

22 вересня Національна поліція в Києві повідомила, що оголосила в розшук Д.Панфілова.

Банк "Михайлівський" зареєстровано 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк "Михайлівський" за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-е місце в групі українських недержавних банків із 109, що працюють у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА