14:00 06.12.2016

ЄС заборонив імпорт птиці з України

2 хв читати

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба) України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України в ЄС у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відомстві, з метою відновлення експорту з інших областей України, вільних від грипу птиці, і введення регіоналізації, до ЄС передано докладну інформацію про заходи, вжиті для ліквідації захворювання.

У Держспоживслужбі додали також, що у зв'язку з виявленим у Херсонській області пташиним грипом введено заборону на поставки яєць з цієї області до Гонконгу.

Як наголосили у відомстві, у відповідності з міжнародними зобов'язаннями Україна поінформувала міжнародних торговельних партнерів про заходи, що вживаються з метою недопущення подальшого поширення захворювання, і направив відповідні звернення основним торговим партнерам про недопущення призупинення експорту продуктів птахівництва.

Як повідомлялося, в листопаді в особистих підсобних господарствах громадян в с. Новоолександрівка Каланчацького району Херсонської області була зареєстрована загибель птиці різних видів, дослідження проб біоматеріалу в середу встановило діагноз – пташиний грип.

Останні випадки пташиного грипу в Україні реєструвалися в 2008 році в АРК Крим (4 випадки). Каланчацький район безпосередньо межує з окупованою територією АРК, від Новоолександрівка до адмінкордону – менше 20 км.

У Держспоживслужбі нагадали, що до пташиного грипу сприйнятлива домашня, синантропна та дика перелітна птиця, основними переносниками є перелітні водоплавні птахи. При виникненні захворювання встановлюються обмеження на експорт птахопродукції з країни, що разом із заходами із ліквідації хвороби завдає значних економічних збитків державі та виробникам.

Згідно з даними Держстату, експорт птиці з України в січні-вересні 2016 року здійснювався тільки в Європу і становив 2,37 тис. тонн на 36,37 млн, зокрема курей – 2,19 тис. тонн на $32,35 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА