14:19 07.12.2016

Голова "Укренерго" обговорив із представниками МФО реформу корпоративного управління та створення незалежної ради

2 хв читати
Голова "Укренерго" обговорив із представниками МФО реформу корпоративного управління та створення незалежної ради

Голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук на зустрічі з представниками міжнародних фінансових організацій (МФО) в Києві у вівторок обговорив створення в компанії незалежної наглядової ради та проведення реформи корпоративного управління.

За даними прес-служби держпідприємства, в зустрічі взяли участь представники Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку, державного німецького банку KfW, керівництво Секретаріату Енергетичного співтовариства, а також представники посольств США і Великої Британії в Україні.

Сторони також обговорили можливість створення стратегічної групи радників при "Укренерго" з авторитетних експертів енергетичної галузі ЄС та інших розвинених країн, також було представлено концепцію нової інвестиційної політики компанії. Мета створення групи радників - мати незалежну професійну експертизу процесів, насамперед у технічній сфері, які відбуваються на сьогодні в компанії.

У НЕК зазначили, що створення незалежної наглядової ради дасть змогу швидко та якісно провести необхідні реформи, щоб компанія відповідала європейським вимогам до системного оператора.

"Після нещодавнього затвердження Кабінетом Міністрів порядку формування наглядових рад, ми можемо приступити до створення такого органу. Я хочу, щоб "Укренерго" було лідером цього процесу серед усіх держпідприємств. Ми хочемо мати незалежну, прозору і ефективну наглядову раду, до якої увійдуть авторитетні зарубіжні менеджери, які мають бездоганний досвід роботи в іноземних системних операторах, і, звичайно ж, представники держави", - сказав В.Ковальчук.

Голова "Укренерго" також заявив про намір переходу до довгострокового планування розвитку компанії, зокрема, під час освоєння капітальних інвестицій.

"Європейські системні оператори працюють за десятирічним планом, який, у свою чергу, є правовою та економічною основою для розроблення 2-3-річних інвестиційних планів. Вони точно знають, в що і скільки вкладати, і в якому році. Це позитивний і зрозумілий сигнал, і для фінансових партнерів, інвесторів, і для інших учасників ринку. Усі знають, куди рухається системний оператор", - додав він.

В.Ковальчук також анонсував новий портфель інвестиційних проектів на суму близько EUR1,5 млрд, спрямованих на повну автоматизацію енергосистеми та модернізацію наявних підстанцій, що дасть змогу суттєво скоротити (до п'яти-семи років) терміни повної синхронізації енергосистеми країни з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E).

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА