17:08 07.12.2016

ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в банк "Траст" на один місяць

2 хв читати
ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в банк "Траст" на один місяць

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 7 грудня ввів тимчасову адміністрацію в неплатоспроможний банк "Траст" терміном на один місяць - до 6 січня 2017 року включно.

Як повідомляється на веб-сайті Фонду, тимчасовим адміністратором призначено Володимира Кухарєва.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) рішенням правління № 468-рш/БТ від 6 грудня 2016 року відніс до категорії неплатоспроможних банк "Траст" в зв'язку з погіршенням фінансового стану фінустанови.

"Погіршення фінансового стану банку "Траст" мало системний характер та спричинено низкою чинників. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких здійснюється АТО. Через відсутність обслуговування таких кредитів фінстан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1 грудня - "мінус" 135 млн грн)", - коментує НБУ.

Як зазначив регулятор, з 2 липня 2016 року в банку були обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Незважаючи на це, в кінці листопада банк відновив залучення вкладів за завищеними відсотковими ставками. НБУ за законом зобов'язаний був ухвалити рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання проблемним банком розпорядження, рішення та вимог регулятора про усунення порушень банківського законодавства, нормативних актів регулятора протягом встановленого НБУ терміну.

Програма капіталізації банку не містила підтвердження можливості реалізації запланованих заходів щодо поліпшення фінансового стану банку в установлені терміни. Зокрема, були відсутні гарантійні листи від акціонерів про забезпечення капіталізації. Акціонер вів переговори про продаж банку, однак в НБУ не надходила офіційна пакет документів на узгодження придбання істотної участі в банку "Траст".

За даними НБУ, 96% вкладників банку "Траст" отримають свої вклади в повному обсязі в рамках гарантованих виплат (до 200 тис. грн). Загальна гарантована сума відшкодування - 552 млн грн.

Банк "Траст" (раніше - Роздрібний необмежений сервіс) засновано в 2007 році.

Згідно з інформацією НБУ, станом на 22 лютого 2016 року власниками банку "Траст" були Володимир Авраменко (78,9%), громадянин РФ Сергій Бєляєв (16,1%), Сорін Маерян (5%). На середину 2015 року акціонерами банку були громадяни РФ Ілля Юров, Микола Фетисов та Сергій Бєляєв.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2016 року за розміром загальних активів банк "Траст" (825,045 млн грн) посідав 60-те місце серед 101 банку, що діяв у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чилі підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Блокування трибуни парламенту суперечить регламенту Верховної Ради - рішення погоджувальної ради

На Львівському залізничному вокзалі відкрився інформаційний пункт рекрутингу української армії

Система освітлення в Києві продовжує працювати в режимі посиленої економії - КМДА

За 10 років у Києві оновили та створили 570 парків і скверів - Кличко

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 12, серед поранених 16-річний підліток - прокуратура

Албанія буде представлена на Саміті миру - Зеленський

США не вважають за можливе визнавати в односторонньому порядку Палестину державою - ЗМІ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА