17:39 07.12.2016

Топ-менеджер "Нафтогазу" Вітренко вважає реформатором заступника глави Міненерговугілля Діденка, який подав у відставку

2 хв читати
Топ-менеджер "Нафтогазу" Вітренко вважає реформатором заступника глави Міненерговугілля Діденка, який подав у відставку

Головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко наголошує на важливості роботи в реформуванні газового ринку країни подав у відставку заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка.

"Звільнився Діденко. Саме завдяки його активній позиції в Україні було введено європейське законодавство в газовій сфері, зокрема було ухвалено Закон про ринок газу, був узгоджений з європейською стороною план відділення оператора ГТС", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

"Його роль була важливою в забезпеченні політичної підтримки з боку Єврокомісії щодо диверсифікації поставок газу, "зимових пакетів" тощо. Іншими словами, він був реальним реформатором і євроінтегратором, а не "імітатором", користуючись його улюбленим терміном", - додав він.

І.Діденко, 1964 р.н., у 1986 році закінчив Київський національний університет ім. Т.Шевченка за спеціальністю "економічна кібернетика". Від серпня 1999 р. до квітня 2000 р. обіймав посаду першого заступника голови правління "Нафтогазу України", а з квітня по червень 2000 року виконував обов'язки голови правління НАК.

У лютому 2008 він знову був призначений першим заступником глави правління НАК "Нафтогаз України", пропрацювавши на цій посаді до кінця березня 2010 року. Він також виконував обов'язки глави "Нафтогазу", поки Олег Дубина, який керував у той час НАК, перебував на лікарняному.

На посаді заступника голови Міненерговугілля, який курирує спочатку нафтогазовий сектор, а потім євроінтеграцію, І.Діденко перебував з травня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА